Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Υποκλοπές: Νεα αποκάλυψη του Spiegel – Γιατί η Μέρκελ προσποιήθηκε την οργισμένη – Κεδίκογλου σε Πάγκαλο: Η ΕΥΠ δεν πρέπει να υπονομεύεται

Υποκλοπές: Νεα αποκάλυψη του Spiegel – Γιατί η Μέρκελ προσποιήθηκε την οργισμένη – Κεδίκογλου σε Πάγκαλο: Η ΕΥΠ δεν πρέπει να υπονομεύεται

– Η Μέρκελ θέλει να σπάσει το άβατο της συμμαχίας των “Πέντε Οφθαλμών”
– Καμμία αντίδραση ακόμα από τις ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις Πάγκαλου ότι παρακολουθούσαμε τους πρέσβεις τους σε Αθήνα και Άγκυρα
– Πάγκαλος: «…ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον Αμερικανό πρέσβη να λέει “what is this motherfucker Pangalos doing?”

Κακόγουστη φάρσα; Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο; Οι αμερικανοί είναι φίλοι μας; Όπως και να χει, σήμερα, το θέμα της ημέρας είναι οι υποκλοπές. Σήμερα μάθαμε πολλά!

Μάθαμε ότι και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, συμφωνα με το περιοδικό Spiegel περιλαμβάνεται σε σχεδιάγραμμα στο οποίο καταγράφονται τα παραρτήματα της ειδικής μονάδας συλλογής πληροφοριών SCS (Special Collection Services) σε αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά τον κόσμο από το 2010.
Το σχεδιάγραμμα δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό και περιγράφεται ως «άκρως απόρρητο».

Σύμφωνα με την περιγραφή τα μηχανήματα παρακολούθησης τοποθετούνται στους υψηλότερους ορόφους ή στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτονται από πάνελ και ειδικές κατασκευές που τα “καμουφλάρουν”. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” η κατασκευή στην ταράτσα της πρεσβείας στην Αθήνα παραπέμπει σε τέτοια κατασκευή
Όπως μάλιστα αποκαλύπτεται η παρουσία τέτοιων μηχανημάτων στην Αθήνα είναι αναβαθμισμένη.
Ο εξοπλισμός μάλιστα είναι και τηλεχειριζόμενος, δεν απαιτεί δηλαδή παρουσία προσωπικού, ο έλεγχος γίνεται από μακρυά.
Η κατασκευή λοιπόν στην ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στην πλευρά της οδού Κόκκαλη, παραπέμπει σε κατασκευή για παρακολουθήσεις από πράκτορες της CIA και της NSA.

Μάθαμε επίσης ότι η Αθήνα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, επι υπουργίας του παρακολουθούσε τόσο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, όσο και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Μάλιστα, ο κ Πάγκαλος την ώρα που έπινε τον καφέ του και έτρωγε το κουλούρι του – κατά δήλωσή του – διασκέδαζε πολύ να τους ακούει να τον αποκαλούν motherfucker.

Ένα άλλο πράγμα που μάθαμε ήταν ότι η Μέρκελ που τις προάλλες ήταν έξαλλη με την παρακολούθηση του κινητού της, στην ουσία δεν ήταν αλλά έπαιζε θέατρο!
Αυτό τουλάχιστον γράφει πάλι το περιοδικό Spiegel, το οποίο σημειώνει:

“Η Ανγκελα Μέρκελ έδωσε μια καλή παράσταση προσποιούμενη την εξοργισμένη για την αμερικανική κατασκοπεία. Αλλά, την ίδια στιγμή, εμπόδισε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων, στη σύνοδο της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα. Θέλει πραγματικά μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ή μήπως ενδιαφέρεται περισσότερο να γίνει δεκτή η Γερμανία στην κλειστή ομάδα των χωρών που μοιράζονται τις μυστικές πληροφορίες, η οποία είναι γνωστή ως λέσχη των “Πέντε Ματιών”;

Και συνεχίζει: “Oταν διαμαρτυρήθηκε για τις υποκλοπές της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) στο κινητό της, η γερμανίδα Καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι δεν ανησυχεί τόσο για τον εαυτό της όσο για τα τηλέφωνα εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ, των οποίων η προστασία της ιδιωτικής ζωής τέθηκε σε κίνδυνο από την κατασκοπεία των ΗΠΑ. Και όμως, στο δείπνο εργασίας με τους συναδέλφους της αρχηγούς κρατών της ΕΕ την Πέμπτη, όπου το πρόγραμμα περιελάμβανε μια πρόταση νόμου για την ενίσχυση της προστασίας των δεδομένων, η μαχητικότητα της Μέρκελ εξατμίστηκε”.

Και προσθέτει: “Αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τύχη τους, που έχουν την υποστήριξη της Μέρκελ. Τώρα ελπίζουν ότι θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια να αποδυναμώσουν τον νόμο για την προστασία των δεδομένων, μόλις κοπάσει ο σάλος για το πρόσφατο σκάνδαλο κατασκοπείας.”

Η συμμαχία των Πέντε Οφθαλμών

Αποτελείται από πέντε αγγλόφωνες χώρες. Τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νεα Ζηλανδία και τον Καναδά.
Οι σύμμαχοι σε αυτή την κλειστή ομάδα, η οποία ξεκίνησε το 1946 ως ένα σύμφωνο μεταξύ του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον, δεσμεύονται να μην κατασκοπεύει ο ένας τον άλλον, και να μοιράζονται πληροφορίες και μέσα παρακολούθησης.

Κεδίκογλου: Η ΕΥΠ σέβεται φίλους και συμμάχους

Λίγες ώρες μετά την κατά κάποιους βόμβα Πάγκαλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του έσπευσε να ενημερώσει για την αποστολή της ΕΥΠ.

“Η ΕΥΠ είναι κατά το νόμο υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και προφανώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει”, τονίζει ο κ. Κεδίκογλου και συνεχίζει:
“Η ΕΥΠ επιτελεί την αποστολή της μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος, σεβόμενη ταυτόχρονα φίλους και συμμάχους.
Άλλωστε είναι γνωστό πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνεργάζεται εδώ και χρόνια, με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών για την πάταξη του φαινομένου της τρομοκρατίας.
Κάθε περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την αποστολή της ΕΥΠ μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου περιττεύει.”

Επιμέλεια: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“What is this motherfucker Pangalos doing?” – Πολιτική

Οι Ευρωπαίοι ανακαλύπτουν την… Αμερική – Το Spiegel αποκαλύπτει τον τρόπο που μας παρακολουθούν – Πάγκαλος: Κι εμείς τους παρακολουθούσαμε! – Ελλάδα

Γερουσία: Η NSA δεν πρέπει να κατασκοπεύει πρωθυπουργούς συμμαχικών χωρών – Κόσμος

Έτσι παρακολουθούσαν το κινητό της Μέρκελ! Η Suddeutsche Zeitung αποκαλύπτει!

“Γερμανικό διαδίκτυο” ! Στο Βερολίνο το σχεδιάζουν

Η NSA παρακολουθεί τα mail μας ακόμη και μηνύματα στο facebook!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε