Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Υπόθεση Στρος Καν: «Δε θα επηρεάσει τις εξελίξεις για την Ελλάδα» λέει η Κομισιόν

ΦΩΤΟ REUTERS

Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του κυρίου ΔΝΤ «δεν θα έχει συνέπειες» στα σχέδια χρηματοπιστωτικής στήριξης που προβλέπονται για τις χώρες της ζώνης του ευρώ και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Αυτό εκτιμά η Κομισιόν και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα «είμαστε εντελώς σίγουροι ότι θα υπάρξει μια συνέχεια στις επιχειρήσεις και στη διαδικασία των αποφάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Αυτό δεν πρόκειται να έχει οποιαδήποτε συνέπεια στα προγράμματα για την Ελλάδα, την Ιρλανδία, καθώς και σ’ αυτό υπέρ της Πορτογαλίας για το οποίο διεξάγονται διαπραγματεύσεις και φτάνει τα 78 δισεκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος μιλώντας στους δημοσιογράφους σχετικά με την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του επικεφαλής του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού στη Νέα Υόρκη.

Ο Αμεντέο Αλταφάζ διέψευσε εκ νέου τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως μια παρόμοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη.

Παράλληλα, τόνισε πως η Κομισιόν περιμένει την έκθεση των απεσταλμένων της τρόικας για να αποφασίσει για το ενδεχόμενο πρόσθετης βοήθειας προς την Ελλάδα. Επανέλαβε δε τη «χωρίς προηγούμενο» προσπάθεια που έχει καταβάλει η Ελλάδα τους τελευταίους 12 μήνες, επιτυγχάνοντας μείωση του ελλείμματος κατά 7% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, έστειλε μήνυμα στην Αθήνα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στην πλήρη εφαρμογή όλων των πτυχών του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, που αφορούν τόσο στο δημοσιονομικό θέμα, όσο και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, στο οποίο έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση και το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του χρέους ως το 2015. Επανέλαβε δε την έκκληση του Επιτρόπου Ο. Ρεν για την ανάγκη επίτευξης πολιτικής συναίνεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χειροπέδες και αγωνία για τον Στρος Καν – Ολα κρίνονται το απόγευμα – Φωτογραφίες από την σύλληψη

«Οι Έλληνες χάνουν έναν σύμμαχο» – Ο ευρωπαϊκός Τύπος για την υπόθεση Στρος Καν

Προφητικός ο Στρος Καν: “Το αδύνατο σημείο μου; Το χρήμα, οι γυναίκες και η εβραιοσύνη μου”

Ποιά είναι η αγαπημένη στάση του Ντομινίκ Στρος Καν;

Το βίντεο του βιασμού! Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο!

Τι αλλάζει για την Ελλάδα μετά το ”βιασμό” της καμαριέρας

Θεωρίες περι σκευωρίας για την υπόθεση Στρος Καν

“Και ποια δεν έχει στριμώξει ο Στρος Καν”;

Σε εξέταση DNA ο Στρος Καν – Οι πρώτες φωτογραφίες από την σύλληψη

Υπόθεση Στρος Καν: Παγίδα, πλεκτάνη ή σενάριο πορνοταινίας Β’ διαλογής;…

Συνωμοσία και παγίδα για το Στρος Καν ή είναι απλά ένας “φιλοσοφικός ήρωας”;

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε