Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Έξι οι νεκροί από την έκρηξη έξω από στρατιωτική ακαδημία

Αφγανιστάν: Έξι οι νεκροί από την έκρηξη έξω από στρατιωτική ακαδημία

Τους έξι έφτασαν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίσθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Καμικάζι βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο της Στρατιωτικής Ακαδημίας Στρατάρχης Φάχιμ, ανακοίνωσε το υπουργείο για την επίθεση με την οποία μπήκε τέλος σε δύο μήνες σχετικής ηρεμίας στην Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νασράτ Ραχίμι δήλωσε πως δύο άμαχοι και τέσσερα μέλη του στρατιωτικού προσωπικού σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 12 άλλοι, ανάμεσα στους οποίους πέντε άμαχοι, τραυματίσθηκαν.

Σύμφωνα με τον Ραχίμι, ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αλλάξει.

Το σημείο της επίθεσης έχει αποκλειστεί από δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Με μήνυμά του στην εφαρμογή WhatsApp, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν γνωστοποίησε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως οι αντάρτες εξακολουθούν να ερευνούν αν εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην επίθεση.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι αποκάλεσε τη βομβιστική επίθεση «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Σε δήλωσή του, ο Γάνι υπογραμμίζει πως το έθνος ζητάει τον άμεσο τερματισμό της βίας και μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός.

Αντιπρόσωποι των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες στο Κατάρ με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα.

«Είτε γίνονται για να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες είτε για να ασκήσουν πίεση επ’ αυτών, οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι απαράδεκτες και αντιπαραγωγικές», έγραψε στο Twitter μετά την επίθεση ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για το Αφγανιστάν Ρολάν Κομπιά. «Θέλεις να ακουστείς; Κάνε πολιτική, όχι σφαγή».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις