Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δίνουν αμνηστία στους κρατικούς λειτουργούς

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δίνουν αμνηστία στους κρατικούς λειτουργούς

Αλήθεια ή μήπως μια μεγάλη παγίδα; Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν γενική αμνηστία στους κρατικούς λειτουργούς και τους ζήτησαν να γυρίσουν στις δουλειές τους.

Από την πρώτη στιγμή που οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ και επέστρεψαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν ύστερα από 20 χρόνια, όλοι φοβήθηκαν ότι θα άρχιζαν τις δημόσιες εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.

Ειδικά όσων συνεργάστηκαν, όλα αυτά τα χρόνια, με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών (μεταφραστές κτλ) αλλά και με τις κυβερνήσεις της χώρας μετά την πτώση των Ταλιμπάν. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγων των όσων βλέπουμε καθημερινά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με ανθρώπους να στοιβάζονται σε μεταγωγικά ή να μη διστάζουν να κρεμαστούν σε τροχούς αεροπλάνων με συνέπεια να πέσουν στο κενό και να σκοτωθούν.

Αλλά δυο μέρες μετά την κατάληψη της Καμπούλ, οι Ταλιμπάν «υπόσχονται» γενική αμνηστία για όλους τους κρατικούς λειτουργούς, τους οποίους και κάλεσαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

«Κηρύχθηκε γενική αμνηστία για όλους (…), συνεπώς οφείλετε να επιστρέψετε με πλήρη εμπιστοσύνη στις καθημερινές συνήθειές σας», αναφέρουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις