Κόσμος

Air India: Μακάβριο σφάλμα με τα θύματα της τραγωδίας – Οικογένειες στη Βρετανία παρέλαβαν λάθος σορούς και ακύρωσαν τις κηδείες

Σε κάποιες περιπτώσεις, φέρετρα περιείχαν λείψανα περισσοτέρων του ενός θυμάτων

Οικογένειες στη Βρετανία που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους μετά την τραγωδία της Air India αναγκάστηκαν να ακυρώσουν κηδείες όταν διαπιστώθηκε ότι τα φέρετρα δεν περιείχαν τις σορούς δικών τους ανθρώπων. Σε κάποιες περιπτώσεις, φέρετρα περιείχαν λείψανα περισσοτέρων του ενός θυμάτων.

Η αποκάλυψη έγινε από την ιατροδικαστή Δρ Φιόνα Γουίλκοξ, όταν επιχείρησε να επιβεβαιώσει τις ταυτότητες των θυμάτων της μοιραίας πτήσης της Air India μέσω ανάλυσης DNA, αναφέρει η Daily Mail.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 12 Ιουνίου, όταν ένα Boeing 787 Dreamliner, που κατευθυνόταν προς Λονδίνο, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Αχμενταμπάντ, σκοτώνοντας 241 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 52 ήταν Βρετανοί πολίτες. Άλλοι 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έδαφος και 67 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Προκαταρκτική έκθεση της Ινδικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων αποκάλυψε ότι οι διακόπτες παροχής καυσίμου μετακινήθηκαν στη θέση off, διακόπτοντας την παροχή καυσίμου στους κινητήρες.

Σοβαρές καταγγελίες για την ταυτοποίηση θυμάτων

Ο Χίλι-Πρατ, που εκπροσωπεί αρκετές βρετανικές οικογένειες, δήλωσε: «Οι οικογένειες το μόνο που ήθελαν ήταν να φέρουν πίσω τους ανθρώπους τους. Αντ’ αυτού, κάποιες έλαβαν λάθος λείψανα, γεγονός που τις έχει σοκάρει. Άλλοι έλαβαν μέλη που είχαν αναμειχθεί, ενώ μια οικογένεια ακόμη δεν έχει λάβει τίποτα».

Η αποκάλυψη έρχεται λίγες ώρες πριν την κρατική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στο Λονδίνο, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και να υπογράψουν σημαντική εμπορική συμφωνία.

Την ίδια ώρα δεν λένε να κοπάσουν οι διαρροές και τις εικασίες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στην Ινδία.

Η προκαταρκτική έκθεση δημοσιοποίησε μόνο μία φράση από το πιλοτήριο, αποσιωπώντας το υπόλοιπο περιεχόμενο, κάτι που έχει προκαλέσει νέα ερωτήματα: μήπως οι ερευνητές γνωρίζουν ποιος είπε τι αλλά προτίμησαν να μη δημοσιοποιήσουν τα ονόματα από ευαισθησία; Ή μήπως ακόμη δεν έχουν καταλήξει πουθενά και χρειάζονται περισσότερο χρόνο;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα