Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Αλάσκα: Νεκροί οι 2 επιβαίνοντες αεροσκάφους που συνετρίβη στον ποταμό Τανάνα

Αλάσκα: Νεκροί οι 2 επιβαίνοντες αεροσκάφους που συνετρίβη στον ποταμό Τανάνα

«Ουδείς επιζών» από τους 2 επιβαίνοντες δεν εντοπίστηκε μετά την συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των ΗΠΑ. 

Σφοδρή συντριβή σημειώθηκε χτες Τρίτη (23.04.2024) γύρω στις 10 το πρωί κοντά στο αεροδρόμιο της Φέρμπανκς, πόλης στο κεντρικό τμήμα της Αλάσκας. Το αεροσκάφος κάργκο με διμελές πλήρωμα υπέστη πτώση και οι χειριστές του θεωρείται πως έχασαν τη ζωή τους. Στο αεροσκάφος «επέβαιναν δυο άνθρωποι» όταν κατέπεσε «στον ποταμό Τανάνα» προτού συμπληρωθούν δέκα λεπτά από την απογείωσή του, διευκρίνισε η αστυνομία της Αλάσκας. 

«Το αεροπλάνο συνετρίβη σε απότομο λόφο στην όχθη του ποταμού και πήρε φωτιά. Δεν εντοπίστηκε ουδείς επιζών», τόνισε η αστυνομία.

Φωτογραφία από τον τόπο της συντριβής που δημοσιοποίησαν οι αρχές εικονίζει βλάστηση στις φλόγες στην όχθη ποταμού καλυμμένου από πάγο, εν μέσω των οποίων βρίσκονται συντρίμμια του αεροσκάφους, που είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτα.

Το αεροπλάνο ήταν τύπου Douglas DC-4. Το τετρακινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε αρχικά ως μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν παράγεται πλέον εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια. Τα λιγοστά δείγματα του στους αιθέρες σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως για μεταφορά φορτίων.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση μεταφοράς καυσίμου, επιβεβαίωσε το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας των μεταφορών (NTSB). Η συγκεκριμένη ομοσπονδιακή υπηρεσία θα ηγηθεί της έρευνας για το δυστύχημα που έχει αρχίσει να διενεργείται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις