Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άλεκ Μπάλντουιν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων για τον θάνατο της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας

Άλεκ Μπάλντουιν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων για τον θάνατο της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας

Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων για τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς κατά την διάρκεια των των γυρισμάτων της ταινίας «Rust». Την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος ο γνωστός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, με όπλο – ρέπλικα που υποτίθεται πως είχε άσφαιρα.

Σε συνέντευξη Τύπου για το σοκαριστικό δυστύχημα στο σετ του γουέστερν Rust στο Νέο Μεξικό, που σημειώθηκε την Πέμπτη (21/10), ο εκπρόσωπος Τύπου του σερίφη της Σάντα Φε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασκηθούν διώξεις. Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Mail, ο σερίφης κάλεσε όσα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου βρίσκονταν στο σημείο να εμφανιστούν και εφόσον γνωρίζουν κάτι να το καταθέσουν στις αρχές. .

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για το περιστατικό και – σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας – δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ήδη κληθεί για κατάθεση. Η έρευνα αναμένεται να «συνεχιστεί για κάποιο διάστημα» λόγω του αριθμού των μαρτύρων που πρέπει να εξεταστούν, σημείωσε ο σερίφης της Σάντα Φε, σε δηλώσεις του. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες μαρτυρίες, ο θανάσιμος τραυματισμός της 42χρονης Χαλίνα Χάτσινς σημειώθηκε καθώς ο Άλεκ Μπάλντουιν πραγματοποιούσε πρόβα με το όπλο μπροστά από την κάμερα. Ο ηθοποιός φέρεται να καθόταν σε ένα παγκάκι έξω από την ψεύτικη εκκλησία στο Bonanza Creek Ranch και έκανε πρόβες για το πώς θα έβγαζε το όπλο στην ταινία. Ο Άλεκ Μπάλντουιν τραβούσε το όπλο και σημάδευε την κάμερα πίσω από την οποία βρισκόταν η Αλίνα Χάτσινς και ο 48χρονος, Τζόελ Σόουζα. Ο σκηνοθέτης κατέθεσε στην αστυνομία πως κοιτούσε πάνω από τον ώμο της Αλίνα Χάτσινς και άκουσε κάποιον να λέει τη φράση «ψυχρό όπλο» (cold gun). Στη συνέχεια άκουσε ένα δυνατό «ποπ», ενώ όπως είπε οι τεχνικοί εκείνη την ώρα είχαν πάει για μεσημεριανό και δεν είναι σίγουρος αν το όπλο είχε όντως ελεγχθεί.

Ένας εικονολήπτης σημείωσε πως κατά την προετοιμασία υπήρχε μια σκιά που ερχόταν από το εξωτερικό φως και αναγκάστηκαν να μετακινήσουν την κάμερα σε διαφορετική γωνία από τον Άλεκ Μπάλντουιν. Ανέφερε δε πως ο ηθοποιός «προσπαθούσε να βρει πώς θα τραβήξει το πυροβόλο όπλο και πού θα βρισκόταν το χέρι του όταν αυτό θα βγει από τη θήκη». 

Η τελευταία φωτογραφία της 42χρονης στο σετ

«Δεν νιώθω τα πόδια μου». Αυτό είπε η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς πριν καταρρεύσει, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media o επικεφαλής ηλεκτρολόγος στο σετ των γυρισμάτων, Serge Svetnoy. Στην ανάρτησή του κάνει επίσης λόγο για «αμέλεια και αντιεπαγγελματισμό», κατηγορώντας τους υπεύθυνους που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, προσλαμβάνοντας μια άπειρη οπλουργό.

«Ναι, στάθηκα ώμος με ώμο με τη Χαλίνα κατά τη διάρκεια αυτού του μοιραίου πυροβολισμού που της έκοψε το νήμα της ζωής και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Την κρατούσα στην αγκαλιά μου ενώ πέθαινε. Το αίμα της ήταν στα χέρια μου», αναφέρει – μεταξύ άλλων – ο Serge Svetnoy. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις