Κυριακή, 14 Απρ.
26oC Αθήνα

Αλεξέι Ναβάλνι: «Πέθανε από φυσικά αίτια» αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου του

Αλεξέι Ναβάλνι: «Πέθανε από φυσικά αίτια» αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου του

Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε πως το πιστοποιητικό θανάτου του γράφει ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο Ναβάλνι πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής και η ομάδα και η οικογένειά του ισχυρίστηκαν ότι το Κρεμλίνο τον δολοφόνησε, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο απέρριψε.

Νωρίτερα σε δήλωση της η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι αποκάλυψε ότι οι αρχές της Ρωσίας της επέτρεψαν να δει τη σορό του γιου της και της έθεσαν τον όρο να τον κηδέψει κρυφά. 

Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λιουντμίλα Ναβάλνια, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Με κοίταξαν στα μάτια και μου είπαν ότι θα κάνουν κάτι στη σορό του γιου μου, αν δεν δεχτώ να τον κηδέψω κρυφά. Δεν συμφωνώ με αυτό. Θέλω όλοι εσείς που αγαπάτε τον Αλεξέι και βιώσατε τον θάνατο του ως προσωπική τραγωδία, να έχετε την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσετε”.

Τέλος ανέφερε πως οι τοπικές αρχές λαμβάνουν εντολές είτε από το Κρεμλίνο, είτε από μυστικές υπηρεσίες.

Η ομάδα του εκλιπόντος επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε σήμερα στο Χ ότι το πιστοποιητικό θανάτου του πολιτικού της αντιπολίτευσης γράφει ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο47χρονος πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής και η ομάδα και η οικογένειά του ισχυρίστηκαν ότι το Κρεμλίνο τον δολοφόνησε, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο απέρριψε με οργή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις