Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η αλήθεια (του Τραμπ) για τη φωτογραφία με τη Μέρκελ

Μέρκελ Τραμπ G7

Μπορεί το θέμα της ημέρας, παγκοσμίως, να είναι η συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλλεύθηκε τη συνέντευξη Τύπου μετά το ιστορικό τετ α τετ για να… “καρφώσει” ξανά τον Τζάστιν Τριντό για όσα έγιναν στη G7. Και φυσικά να πει τη δική του αλήθεια για την φωτογραφία με την Άνγκελα Μέρκελ.

Μια φωτογραφία που από πολλούς χαρακτηρίστηκε η φωτογραφία της χρονιάς. Δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γερμανική κυβέρνηση. Δείχνει σε πρώτο πλάνο την Άνγκελα Μέρκελ με τα χέρια της πάνω στο τραπέζι να κοιτά έντονα τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο οποίος κάθεται απέναντι σε… όλους με τα χέρια του σταυρωμένα.

Ήταν μια φωτογραφία που αποτύπωσε το κακό κλίμα στη G7 που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Καναδά. Με αυτή την άποψη, βέβαια, δεν συμφωνεί ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ… Και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης μετά τη συνάντηση με τον Κιμ, παρουσίασε τη δική του θέση.

Ο Τραμπ και η φωτογραφία με τη Μέρκελ

Έγινε πολύς λόγος, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για τη φωτογραφία με την Άνγκελα Μέρκελ. «Έχω καλές σχέσεις με όλους. Και με την Άνγκελα Μέρκελ» είπε ο Τραμπ. Και πρόσθεσε πως η στιγμή που αποτύπωσε η φωτογραφία, δεν ήταν αυτή που νομίζουν όλοι.

Συμφώνησα να υπογράψω το ανακοινωθέν. Απαίτησα να γίνουν αλλαγές. Και αυτό ακριβώς αποτυπώνει η φωτογραφία. Εκείνη τη στιγμή περιμέναμε να δούμε τα κείμενα μετά τις αλλαγές. Δεν υπήρχε ένταση, συζητούσαμε, είπε ο Τραμπ.

Φωτογραφία Reuters

Τα πυρά στον Τριντό

Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, για τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το τέλος της G7 και αφού εκείνος είχε φύγει με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Επί της ουσίας, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Τριντό ότι επιχείρησε να τον εξαπατήσει, πως άλλα είχαν συμφωνήσει και άλλα είπε στη συνέντευξη Τύπου. Και εκεί ήρθε η… μπηχτή: «Μάλλον ο Τζάστιν δεν ξέρει ότι το Air Force One έχει περίπου 20 τηλεοράσεις. Ίσως νόμιζε πως επειδή ήμουν στο αεροπλάνο, δεν θα έβλεπα τηλεόραση».

Αλλά παρ’ όλα αυτά, σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ τους… αγαπάει όλους. Και τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Τζάστιν Τριντό και την Άγκελα Μέρκελ. Τον πρώτο τον αποθέωσε γιατί υπέγραψε τη συμφωνία τους. Με τους δεύτερους είπε ότι έχει εξαιρετικές σχέσεις αλλά στο εμπόριο δεν θα δεχτεί… εκπτώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις