Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλβανία: Εικόνες σοκ του νεκρού Αντριάν Μουρατάι από την ληστεία – μαμούθ!

Αλβανία
Φωτογραφία από: Report TV

Οι εικόνες που έρχονται από την Αλβανία, μετά την αιματηρή ληστεία σε αεροπλάνο του αεροδρομίου των Τιράνων, είναι συγκλονιστικές.
Ο Αντριάν Μουρατάι, ο βαρυποινίτης δραπέτης από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013, κείτεται νεκρός, με το κεφάλι του καλυμμένο από αίμα.
Νωρίτερα, είχε καταφέρει να ενορχηστρώσει μια κινηματογραφική ληστεία, με λεία 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Καρέ – καρέ οι κινήσεις των ληστών πριν το αιματοκύλισμα. Το χρονικό της απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων και οι νέες πληροφορίες για ισοβίτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Η αλβανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός, κατά την ανταλλαγή πυρών με τους ληστές της χρηματαποστολής στο αεροδρόμιο των Τιράνων χθες στην Αλβανία, είναι ο Αντβίν Μουρατάι.

Πρόκειται για τον βαρυποινίτη δραπέτη από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013. Ο Μουράτι σκοτώθηκε λίγο έξω από το αεροδρόμιο, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με τα άλλα μέλη της συμμορίας που νωρίτερα είχαν αρπάξει σάκους με δέκα εκατομμύρια ευρώ (!) από αεροσκάφος των αυστριακών αερογραμμών.

Το “χτύπημα” θύμιζε πραγματικά σενάριο ταινίας δράσης. Έγινε την ώρα που το αεροσκάφος φόρτωνε τα χρήματα στην πίστα και ετοιμαζόταν για απογείωση.

Δεν είναι, ωστόσο, γνωστό εάν ο Αντβίν Μουρατάι σκοτώθηκε από όπλο της αστυνομίας ή της ομάδας ληστών, οι οποίοι διαφεύγουν μαζί με τα χρήματα αλλά, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι γνωστοί πλέον στις Aρχές.

Η αστυνομία, μάλιστα, θεωρεί τον Μουρατάι εγκέφαλο της σπείρας και διοργανωτή άλλων δυο ακόμα ληστειών που έγιναν στο αεροδρόμιο των Τιράνων το 2016 και το 2017.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2016 τρία άτομα είχαν εισβάλει στο αεροδρόμιο και αφαίρεσαν από όχημα χρηματαποστολής που επρόκειτο να μεταφορτώσει σε αεροπλάνο σάκους που περιείχαν 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα. Τον Φεβρουάριο του 2017 ένοπλοι είχαν ακινητοποιήσει όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και είχαν αφαίρεσαν 3.500.000 ευρώ.

Ο νεκρός Αντβίν Μουρατάι στην Αλβανία

Την ίδια ώρα, νέες εικόνες βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας από μέσα ενημέρωσης στην Αλβανία. Δείχνουν τον φερόμενο ως “εγκέφαλο” της ληστείας – μαμούθ, λίγο πριν το μακελειό.

Εκείνος χωρίς καν να προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα του ένας συνεργός με κρυμμένο το πρόσωπό του και ένα όπλο στα χέρια.

Υπάρχουν, πάντως, πληροφορίες πως ο Μουρατάι φορούσε λαστιχένια μάσκα για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Αλβανία Αλβανία

Λίγες στιγμές μετά, ο Αντβίν Μουρατάι είναι νεκρός.

Αλβανία

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στο οποίο αναφέρεται και το χρονικό της απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι εικόνες από τα ΜΜΕ στην Αλβανία είναι αποκαλυπτικές. Οι ληστές έφτασαν στο αεροδρόμιο με ένα λευκό βανάκι και μετά την ληστεία προσπάθησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μουρατάι. Στις εικόνες φαίνεται και το βαν που εγκατέλειψαν μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τα αλβανικά ΜΜΕ με συνεχείς ανταποκρίσεις από το σημείο, κρατούν το θέμα “ψηλά”.

Από τα Τρίκαλα στην Αλβανία

Ο Μουρατάι, μαζί με έναν συνεργό του, είχαν κάνει ληστεία σε τράπεζα στη Λαμία με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα λεφτά από τη ληστεία δεν είχαν βρεθεί ποτέ, αφού ο Αλβανός ληστής ουδέποτε αποκάλυψε που βρίσκονταν. Μετά τη σύλληψή του, κατέληξε στις φυλακές των Τρικάλων.

Το 2013 μαζί με άλλους 10 κρατούμενους και με «αρχηγό» τον Μάριο Κόλα, είχαν καταφέρει να αποδράσουν από τις φυλακές Τρικάλων. Ο Μουρατάι κι άλλος ένας από τους δραπέτες είχαν χωριστεί από τους υπόλοιπους μετά την απόδραση. Φαίνεται πως ο Μουρατάι πως πήρε τα λεφτά από τη ληστεία στη Λαμία και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τότε είχε διαφύγει από την Ελλάδα στο Κόσοβο.

Η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων είχε οδηγήσει σε ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό που «βάφτηκε» με το αίμα δυο αθώων. Η καταδίωξη των κρατουμένων που είχαν αποδράσει, είχε κρατήσει πάνω από έναν μήνα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δραπέτες (ανάμεσα στους οποίους δεν ήταν ο Μουρατάι) είχαν σκοτώσει μια νεαρή γυναίκα στον Ισθμό της Κορίνθου και έναν αστυνομικό στο Δίστομο, περιοχές όπου υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους δραπέτες και τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν για τους συλλάβουν.

Επέστρεψαν στην Ελλάδα ισοβίτες που είχαν αποδράσει!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Alpha, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε μπλόκο σε δύο άνδρες που έρχονταν από την Αλβανία, παριστάνοντας τους πρόσφυγες, αφού εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητα διακινητών.

Όταν τους σταμάτησαν, έδειξαν πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι έκρυβαν και η δακτυλοσκόπηση έδειξε πως και οι δύο είχαν διαπράξει φρικτές δολοφονίες στην Ελλάδα!

Με πληροφορίες από: Report TV / Alpha

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις