Site icon NewsIT
15:37 Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

«Αντίρροπες» NAVTEX Λευκωσίας – Άγκυρας: Η Κύπρος δέσμευσε περιοχή που επικαλύπτει μέρος που έχει δεσμεύσει η Τουρκία για πολυεθνική άσκηση

Ο "πόλεμος των Navtex" στην κυπριακή ΑΟΖ καλά κρατεί, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στον "πυρετό" των προεδρικών εκλογών. Η Λευκωσία εξέδωσε Navtex για διεξαγωγή πολυεθνικής άσκησης που επικαλύπτει μέρος περιοχής που έχει δεσμεύσει παρατύπως η Τουρκία. Με anti-navtex μάλιστα η Λευκωσία καλεί τους ναυτιλλομένους να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τις δικές της συχνότητες.

Με προκλητικό τρόπο η Τουρκία εξέδωσε και νέα παράνομη Navtex, υπ’ αριθμ. 153/18, εξαγγέλλοντας έτσι και νέες ασκήσεις του πολεμικού της ναυτικού, σε έκταση 3.740 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα ανατολικά της Κύπρου και εντός του κόλπου Αμμοχώστου, εκτεινόμενες και πέραν του Κάβο Γκρέκο.

Περισσότερα στο newsit.com.cy

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version