Κόσμος

Απαντούν στο ρωσικό εμπάργκο, με την εκστρατεία “τρώμε σλοβενικά μήλα”

Για να εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της ουκρανικής κρίσης, οι Σλοβένοι φρουτοπαραγωγοί ξεκίνησαν εκστρατεία, με το σύνθημα: "Τρώμε σλοβενικά μήλα".

“Έχουμε μεγάλα πλεονάσματα μήλων και θέλουμε να αυξήσουμε την εγχώρια κατανάλωση στο ένα κιλό ανά κάτοικο” δήλωσε στην εφημερίδα Ντέλο της Λιουμπλιάνας ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Μήλων, Μπόστιαν Κόζολε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για “αυθόρμητη δράση” των Σλοβένων παραγωγών φρούτων.

Όπως εξήγησε, επικρατεί ανησυχία καθώς λόγω της πολιτικής κατάστασης δεν θα μπορέσουν να εξάγουν στη Ρωσία μεγάλες ποσότητες μήλων και επειδή είναι δύσκολο να γίνουν εξαγωγές σε προσοδοφόρες τιμές και στην ΕΕ.

“Τα μήλα μας είναι καλύτερα και ποιοτικότερα και θέλουμε να βρίσκονται στα ράφια όλων των εμπόρων” είπε ο κ. Κόζολε, σημειώνοντας ότι ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εισάγουν φθηνότερα, αλλά χαμηλότερης ποιότητας μήλα, από την Πολωνία.

Η Ένωση Καλλιεργητών Μήλων της Σλοβενίας, με μία προωθητική δράση, διασφάλισε νωρίτερα ότι όλοι οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία θα προσφέρουν εγχώρια μήλα στους μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος “Σλοβενικό πρωινό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι και 5 δισ. ευρώ μπορεί να στοιχίσει στην ΕΕ το εμπάργκο της Ρωσίας

Εμπάργκο: “Δεν θα δοθεί πλήρης αποζημίωση στους αγρότες”

Αυξημένες οι ελληνικές εξαγωγές ροδάκινων, παρά το ρωσικό εμπάργκο

Το εμπάργκο στη Ρωσία πλήττει τον ελληνικό τουρισμό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αμφιλεγόμενος Τσάρλι Κερκ: Το κίνημα MAGA και οι εμπρηστικές δηλώσεις για τρανς, αφροαμερικανούς και αμβλώσεις
Ο Κερκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία, για τις εκλογές του 2024, πείθοντας μεγάλο μέρος των νεαρών ψηφοφόρων να υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
Τσάρλι Κέρκ 1
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 2
Πολωνία: Νεαρή μητέρα αφήνει το γραφείο και εκπαιδεύεται για πόλεμο με τη Ρωσία – «Θα πολεμήσω για το παιδί μου»
Στα σύνορα με τη Ρωσία, χιλιάδες Πολωνοί εντάσσονται σε στρατιωτικά προγράμματα, παρακινούμενοι από τον φόβο μιας επίθεσης και την επιθυμία να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters
Η 36χρονη διοικητική υπάλληλος Αγκνιέσκα Τζεντροζάκ στέκεται μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους κατά τη διάρκεια της εθελοντικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πεδίο εκπαίδευσης στο Μπρανιέβο της Πολωνίας
1