Κόσμος

Απειλεί ο Τραμπ: Θα κλείσω τα σύνορα με το Μεξικό!

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα πως θα αναπτύξει στρατό και θα κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, αν δεν σταματήσουν οι ομάδες μεταναστών προς τις ΗΠΑ!

Ο κ. Τραμπ κατηγορεί το Μεξικό ότι δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τις μεγάλες ομάδες μεταναστών που κατευθύνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Σαλβαδόρ.

«Θα πρέπει, με τους ισχυρότερους όρους, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επίθεση και αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα καλέσω τον στρατό των ΗΠΑ και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Με αυτό τον τρόπο επανέφερε ένα από τα κύρια θέματα της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του το 2016, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που είναι κρίσιμες για τη θητεία του. Επανέλαβε επίσης τις απειλές ότι θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς αυτές τις χώρες της κεντρικής Αμερικής.

Μάλιστα θα στείλει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να συναντηθεί με τον Μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο στην Πόλη του Μεξικού αύριο Παρασκευή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέχεια των σημερινών τουίτ, συνδέει το θέμα των μεταναστών με το εμπόριο και την πρόσφατη συμφωνία με το Μεξικό για την αντικατάσταση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA) η οποία αναμένει την επικύρωσή της.

«Η επίθεση στη χώρα μας στα Νότια Σύνορά μας, περιλαμβανομένων των Εγκληματικών Στοιχείων και των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ που συρρέουν, είναι πολύ πιο σημαντικά για εμένα, ως Πρόεδρο, από το εμπόριο ή την USMCA. Ελπίζω πως το Μεξικό θα σταματήσει αυτή την επίθεση στα Βόρεια Σύνορά του», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην εμπορική συμφωνία που είναι γνωστή ως Συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό