Site icon NewsIT

Αποκαλυπτική έρευνα των NYT φέρνει αλλαγές στο Pornhub

10.12.2020 | 12:26
Αποκαλυπτική έρευνα των NYT φέρνει αλλαγές στο Pornhub

Το Pornhub, ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για ενήλικες στον κόσμο, αλλάζει τους κανόνες του σχετικά με τις αναρτήσεις χρηστών, καθώς – μετά από έρευνα των NYT – κατηγορείται ότι «φιλοξενεί» βίντεο κακοποίησης παιδιών αλλά και βίντεο που σχετίζονται με βιασμούς. Η ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχομένου απάντησε στις κατηγορίες αναφέροντας πως «οι ισχυρισμοί είναι ανεύθυνοι και αναληθείς».

Oι χρήστες του Pornhub – όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC – θα πρέπει πλέον να επαληθεύουν την ταυτότητά τους για να μπορούν να ανεβάσουν βίντεο, ενώ η ιστοσελίδα δεν παρέχει τη δυνατότητα λήψης (κατεβάσματος) κάποιου βίντεο. Η λειτουργία επαλήθευσης θα ξεκινήσει από το νέο έτος, ενώ -προς το παρόν- οι μεταφορτώσεις βίντεο έχουν καταργηθεί για όλους τους χρήστες, εκτός από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Η κίνηση ακολουθεί τις αναφορές ότι η Visa και η Mastercard είχαν ξεκινήσει τις δικές τους έρευνες για τους ισχυρισμούς. Εάν – όπως είχε ζητήσει το άρθρο των New York Times – οι δύο εταιρείες πληρωμών ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους, κάτι τέτοιο θα έπληττε οικονομικά τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου, Mindgeek.

Ο αρθρογράφος των New York Times, Nicholas Kristof, στην έρευνα του επεσήμανε ότι σε αναζητήσεις στο Pornhub για παιδιά κάτω των 18 ετών ή για συγκεκριμένες ηλικίες, τα αποτελέσματα ήταν χιλιάδες. Παράλληλα, δήλωσε πως είχε μαρτυρίες από άτομα που είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά και που τα βίντεό τους βρέθηκαν στην ιστοσελίδα, ενώ ο ίδιος τόνισε σχετικά με τις ηλικίες: «Επειδή είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι αν ένα νεαρό άτομο σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 χρονών, ούτε το Pornhub ούτε κάποιος άλλος έχει μια σαφή ιδέα για το αν το συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι παράνομο».

Η ιστοσελίδα, πάντως, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για την προστασία της κοινότητας του Pornhub.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version