Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυστραλία: 41 θάνατοι και 73 νέα κρούσματα στη Βικτόρια

Αυστραλία: 41 θάνατοι και 73 νέα κρούσματα στη Βικτόρια

Δραματικός ο τελευταίος απολογισμός στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, που έχει γίνει επίκεντρο του δεύτερου κύματος εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, στη Βικτόρια ανακοινώθηκαν 41 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 73 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ως τώρα στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 652 θάνατοι επί συνόλου σχεδόν 26.000 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό. Πρόκειται για απολογισμό αισθητά χαμηλότερο από αυτούς που καταγράφουν άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Πρώτη φορά ύστερα από δυο μήνες 

Η Αυστραλία κατέγραψε λιγότερα από 100 νέα κρούσματα του κορονοϊού για πρώτη φορά σε δύο μήνες, κάτι που δίνει ελπίδες ότι υποχωρεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας, το οποίο επικεντρώθηκε στην περιφέρεια της Μελβούρνης. Κατά την κορύφωση της επιδημίας, στα τέλη Ιουλίου, στη Βικτόρια εμφανίζονταν καθημερινά περισσότερα από 700 νέα κρούσματα.

Περιορισμοί έχουν επιβληθεί εδώ και εβδομάδες στους κατοίκους της πόλης, περιλαμβανομένης νυκτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και του κλεισίματος όλων των μη απαραίτητων καταστημάτων μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή η γειτονική Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο μετά τη Βικτώρια. Δέκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα στην Πολιτεία αυτή, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Σίδνεϊ.

Η εμφάνιση εστίας κρουσμάτων σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων του Μπρισμπέιν ώθησε την κυβέρνηση της Πολιτείας Κουίνσλαντ να λάβει ιδιαίτερα μέτρα για να απομονώσει τις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις