Κόσμος

Αυτά συζήτησε ο Ερντογάν με τον Πούτιν εν μέσω… έντασης!

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι Ερντογάν - Πούτιν για τη Συρία και τις διμερείς σχέσεις. Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία σε στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκαν σήμερα να συνεχίσουν τη συνεργασία στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η δέσμευση αυτή που αναλήφθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, διατυπώνεται μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας ότι το αμερικανικό μέτρο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας δεν θα επηρεάσει τη χρήση από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, ακόμη κι αν εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας υποστήριξε σήμερα μέτρο για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία μετά την επίθεσή της στη Συρία και την αγορά των πυραύλων S-400.

Τι είπαν Ερντογάν – Πούτιν ενώ στις ΗΠΑ… βράζουν

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και εξέφρασαν ανησυχία για τις συγκρούσεις στην περιοχή της Τρίπολης. Συμφώνησαν ότι “η εξομάλυνση της κατάστασης εκεί θα διευκολυνθεί από την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών στη Λιβύη”.

Στην Άγκυρα, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο ομόλογός του της Ρωσίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα η οποία επικεντρώθηκε στη Συρία και στις διμερείς σχέσεις.

“Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις διμερείς σχέσεις καθώς και στα περιφερειακά θέματα, πρωτίστως στην κατάσταση στη Συρία”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Click4more: Βρυξέλλες: “Η Συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο” – “Άγκυρα και Τρίπολη παραβιάζουν και τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών”

Στις 22 Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στο Σότσι για να συμφωνήσουν σε ένα μνημόνιο κοινών επιχειρήσεων για την επίλυση της κατάστασης στη βορειοανατολική Συρία. Βάσει της συμφωνίας, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και οι Σύροι συνοριοφύλακες αναπτύχθηκαν την 23η Οκτωβρίου στις περιοχές που συνορεύουν με τη ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χλμ. Οι κουρδικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει την αποχώρηση των δυνάμεών τους έως τις 29 Οκτωβρίου.

Από την 1η Νοεμβρίου ρωσικά και τουρκικά στρατεύματα πραγματοποιούν αποστολές περιπολίας ανατολικά του Ευφράτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011