Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

BAFTA: Σάρωσε το 1917 με επτά βραβεία! Η αμήχανη στιγμή του Γουίλιαμ

BAFTA: Σάρωσε το 1917 με επτά βραβεία! Η αμήχανη στιγμή του Γουίλιαμ

Η ταινία 1917 του Σαμ Μέντες ήταν η μεγάλη νικήτρια των βραβείων BAFTA που απονεμήθηκαν στο Λονδίνο, παρουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Οι οποίοι μάλλον ήρθαν σε… δύσκολη θέση με τα αστειάκια του (απόντα) Μπραντ Πιτ για το Brexit και το… Megxit.

Το Royal Albert Hall του Λονδίνου φόρεσε για άλλη μια φορά τα «καλά» του ώστε να υποδεχτεί τους αστέρες του κινηματογράφου που βρέθηκαν στην απονομή των BAFTA.

Η ταινία 1917 του Σαμ Μέντες σάρωσε και κατέκτησε επτά βραβεία: Καλύτερης ταινίας, καλύτερης βρετανικής ταινίας, καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης παραγωγής, καλύτερου ήχου, καλύτερων εφέ.

Το “1917” ακολουθεί την οδύσσεια δύο Βρετανών στρατιωτών κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έδειξε πως είναι από μεγάλα φαβορί για τα Όσκαρ που απονέμονται στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο Joker κέρδισε τρία βραβεία και η έκπληξη της χρονιάς, η ταινία Παράσιτα από τη Νότια Κορέα έφυγε από το Λονδίνο με δυο BAFTA, ένα καλύτερης ξενόγλωσσης κι ένα πρωτότυπου σεναρίου.

Στα βραβεία των ηθοποιών, ο Χοακίν Φίνιξ ήταν… σιγουράκι για το BAFTA α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Joker. Στο λόγο του, ο Φίνιξ, που θεωρείται σχεδόν… βέβαιο ότι σε σχεδόν μια εβδομάδα θα κρατά στα χέρια του και το Όσκαρ, δεν απέφυγε να… καταχεριάσει τους πάντες για τις διακρίσεις που γίνονται.

«Τα BAFTA υποστήριζαν πάντα την καριέρα μου αλλά πρέπει να πω ότι επίσης νιώθω μπερδεμένος γιατί πολλοί από τους συναδέλφους μου που το δικαιούνται, δεν έχουν αυτό το προνόμιο. Νομίζω ότι στέλνουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στους έγχρωμους ανθρώπους πως δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ. Σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στη βιομηχανία μας», είπε μεταξύ άλλων ο Χοακίν Φίνιξ.

Δείτε την ομιλία του

Το BAFTA α’ γυναικείου ρόλου πήρε ένα άλλο φαβορί για Όσκαρ, η Ρενέ Ζελβέγκερ για την ερμηνεία της στην ταινία Τζούντι ως Τζούντι Γκάρλαντ.

Στις κατηγορίες β’ γυναικείου και ανδρικού ρόλου, το BAFTA πήραν η Λόρα Ντερν για το Marriage Story και ο Μπραντ Πιτ για το Once Upon A Time in… Hollywood. Αν και ο Μπραντ Πιτ δεν ήταν παρών στο Λονδίνο, έκανε αίσθηση με την… ομιλία του.

Ο γόης του Χόλυγουντ ζήτησε από την συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία, Μάργκοτ Ρόμπι, να παραλάβει το βραβείο του και να εκφωνήσει τον ευχαριστήριο λόγο του. Σύμφωνα με την (υποψήφια για Όσκαρ β’ γυνακείου ρόλου για το Bombshell) Ρόμπι, ο Μπραντ Πιτ δεν βρέθηκε στο Λονδίνο λόγω οικογενειακού προβλήματος.

«Γειά σου Βρετανία, έμαθα πως μόλις έγινες single! Καλώς ήρθες στο κλαμπ!», αναφερόμενος προφανώς στο Brexit και ευχήθηκε στη χώρα καλό… συμβιβασμό με το διαζύγιο. Από τον λόγο του Μπραντ Πιτ δεν έλειψε ούτε η αναφορά στο Megxit, τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ. Όπως ανέφερε, θα ονομάσει το BAFTA του Χάρι γιατί… «είναι πολύ χαρούμενος που θα τον φέρει πίσω στις ΗΠΑ».

Σε εκείνο το σημείο, η κάμερα, φυσικά, έδειξε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Αμφότεροι γέλασαν αλλά η αμηχανία ήταν ξεκάθαρη. Από ευγένεια, ο Γουίλιαμ χειροκρότησε κιόλας…

Δείτε το video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις