Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δεν κρατιέται ο Τραμπ και επιστρέφει στην προεκλογική εκστρατεία – Στο ναδίρ η δημοτικότητά του

Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει ό,τι περνά από το χέρι του (και από των μακιγιέζ του) να πείσει ότι ο κορονοϊός που τον έστειλε στο νοσοκομείο δεν τον επηρέασε. Αλλά όσο κι αν διατυμπανίζει ότι είναι… σπάνιο δείγμα ανθρώπου, τα ποσοστά του πέφτουν και πέφτουν και πέφτουν. Και ο βήχας, δεν τον αφήνει να μιλήσει…

Ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε το βράδυ της Πέμπτης (ώρα ΗΠΑ) στο Fox News και παρά τη δυσκολία στην ομιλία και το βήχα του, ανακοίνωσε ότι το προσεχές Σάββατο, σχεδόν μια εβδομάδα αφού μπήκε στο νοσοκομείο με κορονοϊό δηλαδή, σχεδιάζει να επιστρέψει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και να εμφανιστεί το Σάββατο και να μιλήσει τη Φλόριντα! Η επιλογή της πολιτείας δεν είναι τυχαία, αφού είναι μια από τα «κλειδιά» για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Click4more Εκτίμηση σοκ: 233.000 θάνατοι στις ΗΠΑ έως τέλος Οκτωβρίου

«Νομίζω ότι θα προσπαθήσω να μιλήσω σε μια προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να οργανωθεί, όμως θέλουμε να κάνουμε μια συγκέντρωση, πιθανόν στη Φλόριντα, το βράδυ του Σαββάτου», είπε ο Τραμπ στο Fox News. Πριν από μερικές μέρες είχε κορονοϊό είπατε; Αφού έγινε καλά, αφού είναι ο βιονικός άνθρωπος, αυτός που έχει ανοσία στον κορονοϊό…

Την… πόρτα για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία είχε ανοίξει ο γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, λέγοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος «συνολικά αντέδρασε εξαιρετικά καλά» στη θεραπεία για την COVID-19 στην οποία υποβλήθηκε.

«Χαστούκι» στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει από πρόεδρος… διαφημιστής, βγάζοντας από τον κήπο του Λευκού Οίκου βιντεάκια όπου αποθεώνει τη θεραπεία που του έδωσαν, τις εταιρίες που τις βρήκαν και στοχεύει στους ηλικιωμένους κάνοντας (ασυνήθιστο για εκείνον) χιούμορ με την ηλικία του!

Αλλά φαίνεται πως όλα αυτά, δεν του δίνουν «πόντους» στις δημοσκοπήσεις. Και δεν χάνει μόνο από τον Τζο Μπάιντεν, χάνει και σε δημοτικότητα. Και με σταθερό ρυθμό, οι Αμερικανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού.

Click4more Αδίστακτος! Με «όχημα» τον κορονοϊό κι ένα σποτ… τελεμάρκετινγκ ο Τραμπ «ψαρεύει» ηλικιωμένους

Το ποσοστό όσον εκφράζουν θετική γνώμη για τον Αμερικανό πρόεδρο όσον αφορά το ζήτημα που κυριαρχεί στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδό του έως σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για το πρακτορείο Reuters.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Τρίτη ως την Πέμπτη, αφού ο Τραμπ είχε προσβληθεί από κορονοϊό και είχε μπει στο νοσοκομείο, έδειξε ότι το 37% εγκρίνει τους χειρισμούς του προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αντίθετα το 59% τους αποδοκιμάζει.

Η διαφορά αυτή 22 μονάδων είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη κυλιόμενη δημοσκόπηση από τις 2 Μαρτίου. Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του Τραμπ πέφτει σταθερά τις τελευταίες 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η ασθένεια του αρχηγού του κράτους και η επιστροφή του στον Λευκό Οίκο κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία.

Click4more Κορονοϊός: Από ιστό εμβρύου τα κύτταρα της «θεραπείας» του Τραμπ!

Η διαφορά ανάμεσα στις αρνητικές και τις θετικές γνώμες ήταν 11 μονάδες σε δημοσκόπηση που είχε γίνει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Ο Τραμπ έχει πει επανειλημμένα ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι τόσο σοβαρή και ότι ο ιός «θα χαθεί» από μόνος του, ενώ έχει χλευάσει τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν επειδή φοράει μάσκα. Και αυτό την ίδια ώρα που οι θάνατοι στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19 έχουν πλέον ξεπεράσει τους 212.000 και δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τις δουλειές τους.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του ποσοστού των θετικών απόψεων για τους χειρισμούς του Τραμπ είναι κακός οιωνός για τον Ρεπουμπλικάνο, ο οποίος κατά τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται πίσω από τον Δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία Τζο Μπάιντεν ενώ πλησιάζουν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Click4more Εκλογές ΗΠΑ: Μιλούσε η Καμάλα Χάρις, μάζευε λεφτά ο Μπάιντεν – 12 εκατομμύρια σε μια ημέρα

Ο Μπάιντεν θέτει τον καταστροφικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Λευκός Οίκος την πανδημία στο επίκεντρο της εκστρατείας του με σκοπό να εμποδίσει τον Ρεπουμπλικάνο να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο από την ασθένεια, ακόμη κι αφού προσβλήθηκε ο ίδιος από τον κορονοϊό και παρά το γεγονός πως Facebook και Twitter έχουν διαγράψει αναρτήσεις του επειδή παραπληροφορούσαν για την πανδημία.

Η δημοσκόπηση των Ipsos και Reuters έγινε μέσω διαδικτύου, στα αγγλικά, σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, με δείγμα 1.331 Αμερικανών ενηλίκων, από την 6η ως την 8η Οκτωβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις