Κόσμος

“Δεν πιάνεται ο στόχος της Γαλλίας για το έλλειμμα του 2017”!

Η Γαλλία είναι απίθανο να πετύχει το στόχο της για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ανεξάρτητη εποπτική δημοσιονομική αρχή της χώρας, θέτοντας εν αμφιβόλω το σχέδιο της κυβέρνησης να το μειώσει σε επίπεδα κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος είναι «απίθανο» να υλοποιηθούν καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος οι δαπάνες να είναι περισσότερες από τις σχεδιαζόμενες ενώ τα εκτιμώμενα έσοδα είναι αισιόδοξα, ανέφερε.

«Βάσει των πληροφοριών που έχει στη διάθεσή της, (η αρχή) θεωρεί αβέβαιο ότι το ονομαστικό έλλειμμα θα μειωθεί κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2017», ανέφερε σε έκθεση για τους βασικές προβλέψεις για τον προϋπολογισμό του 2017, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Η Γαλλία στοχεύει σε έλλειμμα 2,7% του ΑΕΠ για το 2017, το οποίο θα είναι το χαμηλότερο εδώ και μια δεκαετία και θα ευθυγραμμίζεται με το όριο της ΕΕ για επίπεδα κάτω του 3%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok – «Είμαι η φωνή σας» δηλώνει ο Τραμπ στο πρώτο βίντεο που ανέβηκε
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα παρατείνει τη διορία της παύσης λειτουργίας του TikTok στις ΗΠΑ, έχοντας παραδεχθεί ότι έχει «μια μικρή αδυναμία» στη συγκεκριμένη πλατφόρμα
Το σήμα του TikTok και η αμερικανική σημαία
Μετά τα «πανηγύρια» του Τραμπ, αρχίζουν τα δύσκολα: Η μεγαλύτερη διπλωματική πρόκληση και ο «διάβολος» που κρύβεται στις λεπτομέρειες
Ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι Πούτιν και Ζελένσκι, η διαπραγμάτευση για ειρήνη στην Ουκρανία θα είναι η μεγαλύτερη διπλωματική πρόκληση
Πούτιν Τραμπ, Ζελένσκι 4