Κόσμος

Δεν… σκιάζονται τα ρομπότ οι Ρώσοι!

Μια... ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα έρευνα δείχνει πως οι περισσότεροι Ρώσοι δεν φοβούνται μήπως χάσουν την δουλειά τους από τα ρομπότ.

Οι περισσότεροι Ρώσοι δεν φοβούνται μήπως χάσουν την δουλειά τους εξαιτίας των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ένας στους δύο αισθάνεται ήδη σήμερα την βοήθεια που έχει στον τομέα της απασχόλησης του από τα ρομπότ. Αυτή την εικόνα κατέγραψε η έρευνα που πραγματοποίησε το κέντρο αναλύσεων Bitrics24, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο TASS εκπρόσωποι της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης «1C-Bitrics».

Η έρευνα στην Ρωσία για τα… ρομπότ

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 16-18 Απριλίου του 2019 σε δείγμα 1.300 ρωσικών επιχειρήσεων. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που απασχολούνται στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης (IT), των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και των δημόσιων σχέσεων, της εκπαίδευσης, των οικονομικών, του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce ), του τουρισμού, της επιμελητείας και αλλού. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 55% των Ρώσων θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη (IT) ήδη σήμερα κάνει ένα μέρος της δουλειάς του. Το 78% δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη πραγματοποιεί το 10% των εργασιακών του υποχρεώσεων. Το 67% θεωρεί ότι ρομποτοποιήση των θέσεων εργασίας έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 50% των Ρώσων προσβλέπουν στην συνδρομή του κράτους όσον αφορά την επανεκπαίδευση τους, καθώς παρόλα αυτά μπορεί να χάσουν την δουλειά τους εξαιτίας των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης.

Πολλοί από τους ερωτηθέντες επισημαίνουν ότι είναι αναγκαίο να αρχίσει από τώρα η προετοιμασία των ανθρώπων στα σχολεία και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την επερχόμενη μαζική ρομποτοποίηση των θέσεων εργασίας

Ένας στους πέντε Ρώσους πιστεύει ότι σ’ αυτούς που χάνουν την δουλειά τους θα πρέπει να τους διασφαλίζεται μια νέα θέση εργασίας, ενώ 13% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να αποζημιώνονται.

Το εθνικό πρόγραμμα «Ψηφιακή Οικονομία» δεν προβλέπει απλώς την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στους προηγμένους τομείς της οικονομίας και στον κοινωνικό τομέα, αλλά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των στελεχών. Στα σχολεία, τα οποία διακρίνονται στην διδασκαλία των μαθηματικών, της πληροφορικής και των τεχνολογιών, θα χορηγούνται κονδύλια για να μεταβιβάσουν την εμπειρία τους.

Για τους Ρώσους προβλέπεται η δημιουργία μιας on-line δωρεάν υπηρεσίας μέσω της οποίας θα μπορούν να αποκτούν ψηφιακή παιδεία, ενώ θα τους παρέχονται προσωπικά στον καθένα πιστοποιήσεις ότι έχουν εκπαιδευθεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1