Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Δεν θα λειτουργήσουν ξανά οι εκκλησίες στη Σρι Λάνκα! Παραμένει ο κίνδυνος νέων επιθέσεων

Δεν θα λειτουργήσουν ξανά οι εκκλησίες στη Σρι Λάνκα! Παραμένει ο κίνδυνος νέων επιθέσεων
photo Reuters

Η Καθολική Εκκλησία στη Σρι Λάνκα αποφάσισε να μην ξεκινήσουν οι λειτουργίες στους ναούς από την Κυριακή εξαιτίας του φόβου για νέες επιθέσεις.

Η Σρι Λάνκα μετράει ακόμη τις πληγές της και παραμένει βυθισμένη στο πένθος ύστερα από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, καρδινάλιος Μάλκομ Ραντζίτ, ήθελε να ξεκινήσουν να λειτουργούν και πάλι οι εκκλησίες στη Σρι Λάνκα από τις 5 Μαΐου, αλλά οι απειλές για νέες επιθέσεις στους ναούς τον ανάγκασε να αναβάλει επ’ αόριστον τη λειτουργία τους.

“Ακολουθώντας τις συστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας, αποφασίσαμε ότι καμία λειτουργία δεν θα γίνει σε καμία εκκλησία την Κυριακή” καθώς όπως δήλωσε στο AFP “υπάρχει μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον δύο τόπων λατρείας”.

Οι νεκροί από τις επιθέσεις στις τρεις εκκλησίες και στα τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα στις 21 Απριλίου έχουν φτάσει τους 257.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ την περασμένη Κυριακή ο καρδινάλιος Μάλκομ Ραντζίτ χοροστάτησε σε ιδιωτική λειτουργία η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, καθώς όλες οι λειτουργίες στις εκκλησίες ματαιώθηκαν μετά τις επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις ένοπλοι φρουροί βρίσκονται έξω από κάθε εκκλησία των καθολικών στη Σρι Λάνκα. Ακόμη έχει τοποθετηθεί φρουρά για την προστασία του καρδινάλιο, ο οποίος πάντως αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει μια θωρακισμένη λιμουζίνα που το παραχώρησε η κυβέρνηση και συνεχίζει να κινείται με τον συνηθισμένο του αυτοκίνητο.

“Δεν φοβάμαι. Δεν χρειάζομαι θωρακισμένα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις μου. Ο Κύριος είναι ο προστάτης μου. Ωστόσο θέλω να είναι ασφαλής ο λαός και η χώρα”, δήλωσε.  Τέλος η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει περισσότερους από 150 υπόπτους μετά τις επιθέσεις του Πάσχα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις