Κόσμος

Διαδήλωναν τοπλες και συνελήφθησαν – Δείτε ΦΩΤΟ

Tέσσερα μέλη του φεμινιστικού κινήματος Femen συνελήφθησαν από αστυνομικούς στις Βρυξέλλες καθώς προσπαθούσαν να διαδηλώσουν, γυμνόστηθες, μπροστά από τα κτίρια όπου διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ρωσίας, παρουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Πούτιν να πας στην κόλαση! Δημοκρατία, δημοκρατία!” φώναζε στα αγγλικά μία από τις διαδηλώτριες προτού οδηγηθεί μαζί με τις τρεις άλλες σε φορτηγάκι της βελγικής αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι τέσσερις νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν από περίπου 10 αστυνομικούς αμέσως μετά την έξοδό τους από τη στάση του μετρό, η οποία βρίσκεται μπροστά στο κτίριο όπου ο Ρώσος πρόεδρος συναντούσε εκείνη την στιγμή τους εκπροσώπους της ΕΕ για να συζητήσουν θέματα όπως η Συρία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα όπως το εμπόριο και ο εφοδιασμός ενέργειας.

Οι Femen είναι γνωστές από το 2010 για τις “τόπλες” κινητοποιήσεις τους στην Ρωσία, στην Ουκρανία ή ακόμη και στο Λονδίνο. Τον Σεπτέμβριο εγκατέστησαν στο Παρίσι “το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης” για τον “νέο φεμινισμό”. Οι Femen αγωνίζονται για την δημοκρατία και κατά της διαφθοράς.

Στις Βρυξέλλες, οι τέσσερις Femen που διαμαρτύρονταν έφεραν στο στήθος τους συνθήματα, που είχαν στόχο τον Ρώσο πρόεδρο και καταδίκαζαν την υποδοχή του από τους Ευρωπαίους, όπως “κάνω συμφωνία με τον διάβολο”.

Η διαμαρτυρία αυτή, υπό τον τίτλο “Πούτιν, η Αποκάλυψη”, διήρκεσε μόνον μερικά λεπτά και δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα στη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εγγυηθεί για τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας του, βάσει των διεθνών της δεσμεύσεων.

“Έχουμε αναλάβει κοινές δεσμεύσεις ως μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη)”, δήλωσε ο Ρόμπεϊ. “Ως εταίροι θα συζητήσουμε επίσης την εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων, για να εγγυηθούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών μας”, σημείωσε. “θα ήθελα να υπογραμμίσω την υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων”, πρόσθεσε ο Ρόμπεϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρά άρρωστος ο Πούτιν;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε μετά από 52 χρόνια από τη θέση του ηγούμενου της Μονής Σινά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
«Νοερά στέκομαι γονατιστός και δακρυσμένος μπροστά στην ιερή λάρνακα με τα πάντιμα λείψανα της μάνας και τροφού μου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης - Για τα υπόλοιπα περιμένω να μιλήσει ο ουρανός», αναφέρει στην επιστολή του
Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 2
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα