Μια σημαντική δωρεά έκαναν ο γνωστός ομογενής καρδιοχειρουργός, Δημήτρης Τατούλης και η σύζυγός του Ελίζαμπεθ στη Faculty of Arts του πανεπιστημίου Μελβούρνης, του πιο ιστορικού πανεπιστημίου της Αυστραλίας.
Η δωρεά αυτή, το ύψος της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε, θα διατεθεί για την έδρα Κλασσικών Μελετών του πανεπιστημίου Μελβούρνης η οποία και θα φέρει το όνομα της οικογένειας Ταούλη. Ο καρδιοχειρουργός, Δημήτρης Τατούλης σπούδασε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Αξίζει να σημειωθεί έχει καταγραφεί αύξηση 49% των φοιτητών των Αρχαίων Ελληνικών στη συγκεκριμένη σχολή του πανεπιστημίου Μελβούρνης από το 2010 έως σήμερα.
Η αύξηση είναι ενδεικτική, της αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για τις σπουδές Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών σε πανεπιστημιακό επίπεδο τόσο στην Ασία, την Αυστραλία, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ