Κόσμος

Δραματικές στιγμές στο αεροδρόμιο του Τόκιο: Εκκένωσαν αεροσκάφος (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Τον τρόμο βίωσαν oi 319 επιβάτες και το πλήρωμα πτήσης της Korean Air, όταν εντοπίστηκε καπνός στον αριστερό κινητήρα του αεροπλάνου και διατάχθηκε η εκκένωση του. Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν φωτιά στον κινητήρα.

Η κινητοποίηση των υπεύθυνων του αεροδρομίου Χανέντα στο Τόκιο ήταν άμεση. Επιβάτες και πλήρωμα κατέβηκαν από το αεροπλάνο και πυροσβεστικά οχήματα μπήκαν στον διάδρομο και ψέκασαν με ειδικό αφρό το σημείο.

Το Boeing 777 της Korean Air Lines προετοιμάζονταν ν’ απογειωθεί από το αεροδρόμιο Χανέντα στο Τόκιο όταν εντοπίστηκε ο καπνός στον αριστερό του κινητήρα. Οι αρχές έκλεισαν προσωρινά το αεροδρόμιο, που αποτελεί το μεγαλύτερο αεροπορικό κόμβο της χώρας και έβαλαν τις ειδικές τσουλήθρες στις θύρες εξόδου για να βγουν επιβάτες και πλήρωμα.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό τη Σεούλ της Νότιας Κορέας, ενώ διαθέτει δύο κινητήρες Pratt & Whitney (PW4000). Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, παρά το γεγονός ότι 30 επιβάτες αισθάνθηκαν αδιαθεσία, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ στην Ιαπωνία.

Το αναφερόμενο αεροδρόμιο εξυπηρετεί περίπου 550 πτήσεις ημερησίως, διακινώντας 75 εκατ. επιβάτες, ετησίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν στη Γαλλία όταν καταπλακώθηκαν από έναν παλιό πέτρινο τοίχο
Το συνδικάτο οικοδόμων απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε εργασιακούς χώρους
Γαλλικό ασθενοφόρο