Κόσμος

Δράση από το Συμβούλιο Ασφαλείας κατά του Ιράν θέλουν οι ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί θέλουν να πιέσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «απαντήσει» στο Ιράν για τους βομβαρδισμούς στην Σαουδική Αραβία θεωρώντας υπεύθυνους τους Ιρανούς.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε σήμερα να υπάρξει απάντηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, για την οποία οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν.
«Βλέπουμε ρόλο για το Συμβούλιο Ασφαλείας. Όμως πρώτα πρέπει να συγκεντρώσουμε πληροφορίες που μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα», σχολίασε ο Αμερικανός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ωστόσο δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τη φράση «πληροφορίες που μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα». Στο παρελθόν οι ΗΠΑ έχουν δώσει στη δημοσιότητα απόρρητες πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσουν τα αιτήματά τους προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας προήλθε από το νοτιοδυτικό Ιράν, επεσήμανε άλλος Αμερικανός αξιωματούχος.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποια δράση ενδέχεται να αναλάβει το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές, τις οποίες έχει παρουσιάσει στη διάρκεια του προηγούμενου έτους ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αλλά τις οποίες δεν έχει εφαρμόσει ακόμη η Ουάσινγκτον.

Ωστόσο το ενδεχόμενο ομοφωνίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι μικρό, καθώς Ρωσία και Κίνα –που έχουν δικαίωμα βέτο- μάλλον θα προστατεύσουν το Ιράν. Η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει κατά της εξαγωγής βιαστικών συμπερασμάτων για το ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρώμη προετοιμάζεται για το κονκλάβιο: Καρδινάλιοι «ροκ σταρ», φήμες, τιραμισού και καρμπονάρες πριν την εκλογή του νέου Πάπα
Οι εκλέκτορες καρδινάλιοι κουτσομπολεύουν σε καφέ και εστιατόρια υπό το άγρυπνο βλέμμα των δημοσιογράφων - Μερικοί εκμεταλλεύονται την παρουσία των ΜΜΕ
καρδινάλιος Fernando Natalio Chomali Garib
Σκληρό «μπραντεφέρ» Ντόναλντ Τραμπ και Χάρβαρντ - «Δεν θα λάβει καμία νέα δημόσια χρηματοδότηση»
Ξεκίνησε τις εκκλήσεις για δωρεές ο πρόεδρος του πανεπιστημίου - Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει οι αρχές να αποκτήσουν δυνατότητα ελέγχου στις διαδικασίες εγγραφών φοιτητών, πρόσληψης εκπαιδευτικών, αλλά και προγράμματά του
Ντόναλντ Τραμπ
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας