Κόσμος

ΕΕ: Χαιρετίζει τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου

Τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου καλωσορίζει με γραπτή ανακοίνωσή του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου κατέληξαν σε συμφωνία για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ τους στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στην πόλη Aλ Ούλα της Σαουδικής Αραβίας. Προηγήθηκε τη Δευτέρα η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να ανοίξει ξανά τα σύνορά της με το Κατάρ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ συμπληρώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει αυτές τις σημαντικές εξελίξεις, καθώς θα ενισχύσουν σημαντικά την περιφερειακή σταθερότητα και θα αποκαταστήσουν πλήρως την ενότητα και τη συνεργασία του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Επικροτούμε εν προκειμένω τον ρόλο διαμεσολάβησης που έπαιξε το Κουβέιτ καθ ‘όλη τη διάρκεια, καθώς και οι ΗΠΑ».

click4more Σαουδική Αραβία – Κατάρ: Ιστορική αγκαλιά Σαλμάν με αλ Θάνι (pics, vid)

«Η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει την περαιτέρω περιφερειακή ολοκλήρωση στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και να ενισχύσει τη μακροχρόνια εταιρική της σχέση με το ΣΣΚ» καταλήγει ο ύπατος εκπρόσωπος.

Σε ανάλογο χαιρετισμό της -κατά πολλούς- ιστορικής συμφωνίας προχώρησε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε την υπογραφή της δήλωσης της Αλ Ούλα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Ελπίζουμε ότι τούτο το σημαντικό βήμα θα συνεισφέρει περαιτέρω στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν οι φίλοι και εταίροι μας για την επίτευξη της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες