Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

«Εφιάλτης» για τον Ερντογάν η Ελλάδα: Διαρκείς προκλήσεις και προεκλογικές «φανφάρες» με γενίτσαρους

«Εφιάλτης» για τον Ερντογάν η Ελλάδα: Διαρκείς προκλήσεις και προεκλογικές «φανφάρες» με γενίτσαρους
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν έχει προηγούμενο το κρεσέντο προκλήσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οποίος έβαλε ξανά στο στόχαστρο την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και στη… σκιά ακόμα μίας δημοσκόπησης “χαστούκι”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε το αεροδρόμιο Ατατούρκ για να κάνει το… show του με 500.000 θεατές, ενώ έγινε και τελετή πρώτης φύτευσης δενδρυλλίων στον Εθνικό Κήπο του παλιού αεροδρομίου. Η κιτς φιέστα περιλάμβανε την μπάντα των γενίτσαρων, που έδινε τον ρυθμό, καθώς το πλήθος ανέμιζε τουρκικές σημαίες και επευφημούσε τον πρόεδρο και τη σύζυγό του, Εμινέ… Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και αεροπορική επίδειξη από το επίλεκτο σμήνος της πολεμικής αεροπορίας.

«Πρέπει να είναι ενωμένοι οι Τούρκοι και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας είναι πιο σημαντικά από την πολιτική. Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053 καταφέρουμε και εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον μας», ήταν τα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του που είχε έντονο προεκλογικό “άρωμα”: μηνύματα ενότητας, φανατισμός, απαντήσεις στους πολιτικούς αντιπάλους του, την ώρα που βλέπει τα ποσοστά του να… κατρακυλούν συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, με τελευταία αυτήν την εταιρείας MAK.

 

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 5 έως 14 Μαΐου, στην ερώτηση “ποιο πολιτικό κόμμα θα ψηφίζατε, αν γίνονταν εκλογές αύριο”, το AKP συγκέντρωσε 27,1% και το CHP 25,8%, με τους αναλυτές να τονίζουν την πτώση του κυβερνώντος κόμματος κάτω από το 30%.

Επιπλέον, μόλις το 4% θεωρεί επιτυχημένη την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με το 81% να δηλώνει δυσαρεστημένο. Το 33% πιστεύει ότι “ο Ερντογάν και το επιτελείο του” θα λύσουν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ενώ το 41% πιστεύει ότι αυτό θα το καταφέρει η αντιπολίτευση. 
Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι στην ερώτηση για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 46% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μπαχτσελί: Οι Έλληνες είναι αχρείοι 

Πάντως, τον δρόμο του Ερντογάν όσον αφορά στην επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, συνεχίζει να ακολουθεί πιστά ο κυβερνητικός εταίρος του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος παραμένει σταθερός με το MHP στις δημοσκοπήσεις, κοντά στο 6%.

“Μετά από αυτή την ημερομηνία, το 1453, η εχθρότητα προς τους Τούρκους και το Ισλάμ εξαπλώθηκε κατά κύματα στην Ευρώπη και ο αιωνόβιος αγώνας για την εκδίωξη των Τούρκων πρώτα από την Κωνσταντινούπολη και μετά από την Ανατολία συνεχίστηκε μέχρι σήμερα” τόνισε στην ομιλία του.

3D «παράσταση» στον ουρανό της Αγιάς Σοφιάς για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης!

“Το μεγάλο τουρκικό έθνος θα σταθεί μέχρι τέλους, με συνείδηση ​​κατάκτησης και επίθεσης, ενάντια στους αχρείους που προσπαθούν να μετατρέψουν την Istanbul σε Κωνσταντινούπολη, την Αγία Σοφία σε εκκλησία και τη χώρα μας σε βυζαντινή επικράτεια και σε αυτούς που κατηγορούν τους προγόνους μας ως δολοφόνους” κατέληξε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις