Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έξαλλος ο Τραμπ με δημοσιογράφο: Ποτέ μη μιλάς στον πρόεδρο με αυτόν τον τρόπο (vid)

Έξαλλος ο Τραμπ με δημοσιογράφο: Ποτέ μη μιλάς στον πρόεδρο με αυτόν τον τρόπο (vid)
Φωτογραφία Reuters

Τον έντονο εκνευρισμό του Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να προκαλέσει ένας δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο. Ο ανταποκριτής του Reuters έκανε το… «λάθος» να διακόψει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ απαντούσε στην ερώτηση που του είχε θέσει και αφορούσε στην πιθανότητα παραδοχής της ήττας του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. 

«Είμαι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποτέ μη μιλάς με αυτόν τον τρόπο στον πρόεδρο» είπε -εμφανώς εκνευρισμένος- ο Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Τζεφ Μέισον. Την Πέμπτη (26/11) ήταν η πρώτη φορά από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών που ο Τραμπ δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός επί 25 λεπτά ουσιαστικά απέφευγε να απαντήσει στην πιο κρίσιμη ερώτηση των ημερών που αφορά στην παραδοχή της ήττας του. Επιμένοντας στους ισχυρισμούς του περί νοθείας στις αμερικανικές εκλογές – χωρίς όμως να παρέχει κάποια απόδειξη- , ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι η ομάδα του «δεν έχει τον χρόνο με το πλευρό της».

Click4more: Ο όρος του Ντόναλντ Τραμπ για να… δεχτεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο

Στις 14 Δεκεμβρίου αποφασίζει το εκλεκτορικό σώμα

Σημειώνεται ότι το εκλεκτορικό σώμα θα συνέλθει τη 14η Δεκεμβρίου για να αναδείξει επίσημα τον νικητή των εκλογών. Γενικά πρόκειται απλώς για τυπική διαδικασία.

Ως εδώ, όλες οι δικαστικές προσφυγές της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου έχουν αποτύχει. Οι πολιτείες κλειδιά, η μια πίσω από την άλλη, επικύρωσαν τα αποτελέσματα.

Ο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, εξασφάλισε 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Τραμπ. Έφθασε στην επικράτησή του ανακτώντας παλιά οχυρά των Δημοκρατικών όπου είχε κερδίσει προς γενική κατάπληξη ο επιχειρηματίας των ακινήτων το 2016, όπως η Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν.

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ αναγκάστηκε να δώσει πράσινο φως στην έναρξη της διαδικασίας της μεταβίβασης της εξουσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις