Κόσμος

Εξέπεμψε σήμα το αεορπλάνο της EgyptAir που συνετρίβη;

Ένα σήμα που εικάζεται πως εξέπεμψε ένας μηχανισμός έκτακτης ανάγκης του αεροπλάνου της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο την προηγούμενη εβδομάδα, σήμανε "συναγερμό" στις αρχές.

Η Airbus ανίχνευσε σήμα στη Μεσόγειο, στην περιοχή όπου την προηγούμενη εβδομάδα συνετρίβη η πτήση 804 της EguptAir. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας από το κρατικό Αιγυπτιακό δίκτυο Al Ahram.

Η εκπομπή του σήματος έγινε από το πομπό εντοπισμού ασφαλείας, μια συσκευή που μπορεί αυτόματα ή χειροκίνητα να ενεργοποιηθεί και συνήθως στέλνει σήμα κινδύνου.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές το πότε η Airbus, η κατασκευάστρια εταιρεία, έλαβε αυτό το σήμα. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή μειώνει δραστικά την περιοχή ερευνών σε ακτίνα μόλις πέντε χιλιομέτρων.

Πηγή: cnn.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά