Κόσμος

Ελβετία: Παντρεύτηκαν τα πρώτα ζευγάρια ίδιου φύλου

Τα πρώτα ζευγάρια του ίδιου φύλου είπαν το “ναι” την Παρασκευή (1/7) στην Ελβετία, η οποία επισήμως υιοθέτησε τον γάμο για όλους με δημοψήφισμα πριν από λιγότερο από έναν χρόνο.

Ανάμεσα στις πρώτες νεόνυμφες, η Αλίν, 46 ετών και η Λορ, 45 ετών, οι οποίες είναι ζευγάρι τα τελευταία 21 χρόνια, είπαν το “ναι” κάτω από τις επιβλητικές οροφές του Μεγάρου Εϋνάρδου στη Γενεύη.

Η Αλίν και η Λορ, που έφθασαν με 12 φίλους στο Δημαρχιακό Μέγαρο, κρατούσαν η μια το χέρι της άλλης κατά τη διάρκεια της τελετής και αντάλλαξαν ευχές που συνόδευσαν με τις αναμνήσεις της πολύχρονης σχέσης τους και της αγάπης τους.

“Με πολύ μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω ότι είστε επίσημα παντρεμένες”, δήλωσε η Μαρί Μπαρμπέ-Σαπουί, η δήμαρχος της Γενεύης που ήθελε να τελέσει αυτοπροσώπως αυτό τον πρώτο ιστορικό γάμο.

Οι δύο νεόνυμφες φιλήθηκαν, όπως το θέλει η παράδοση, υπό το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

“Είναι πολύ συγκινητικό. Είναι μια πολύ δυνατή στιγμή η οποία στέλνει ένα επίσης ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία: αυτό του να είσαι ελεύθερος να αγαπάς και να αγαπιέσαι”, δήλωσε η δήμαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερα έντονος, όπως και η συγκίνηση, φυσικά”, πρόσθεσε.

“Ήταν πλέον καιρός στην Ελβετία ο γάμος να γίνει απόλυτα ισότιμος”, υπογράμμισε η δήμαρχος, επιμένοντας στην ιστορική πλευρά για τη χώρα και για τον ίδιο τον θεσμό του γάμου.

Οι Ελβετοί είπαν ένα ηχηρό ναι υπέρ του γάμου για όλους σε δημοψήφισμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, επιφέροντας συντριπτική ήττα στους πολέμιους του, που θέλουν να βλέπουν σε αυτό μια απειλή για την ευημερία του παιδιού.

Το ναι είχε συγκεντρώσει το 64,1% των ψήφων και όλων των καντονιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πιο συντηρητικών που ψήφισαν υπέρ.

Η Ελβετία ήταν μια από τις τελευταίες χώρες στη δυτική Ευρώπη που κάνει αυτό το βήμα.

Παρότι τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούσαν ήδη να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης στη χώρα από το 2007, το νέο νομοσχέδιο τούς δίνει νέα δικαιώματα και προβλέπει συγκεκριμένα ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί μαζί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ