Κόσμος

Εμβολιασμοί την ίδια μέρα σε όλη την Ε.Ε.

Η Γερμανία μπαίνει σε σκληρό lockdown από σήμερα έως τις 10 Ιανουαρίου ενώ καταγράφει ρεκόρ θανάτων, το Λονδίνο κλείνει ξανά μπαρ και εστιατόρια και η Κομισιόν... "τρέχει" για την έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Το οποίο οι Ευρωπαίοι θα κάνουν συγχρόνως.

«Όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με τους εμβολιασμούς. Η δήλωσή της έρχεται μια μέρα αφού ανακοινώθηκε ότι (με… γερμανικό γκάζι) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα συνεδριάσει μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 21 Δεκεμβρίου, για να συζητήσει για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer / BioNtech. 

Η παρέμβαση από την πρόεδρο της Κομισιόν για τον εμβολιασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους πως κάποιες χώρες ίσως να έπαιρναν πιο γρήγορα το εμβόλιο και άρα να εμβολίαζαν πρώτες τους πολίτες τους. 

Click4more Κορονοϊός – Μελέτη: Ένας στους τέσσερις ενδέχεται να μην έχει εμβολιαστεί πριν από το 2022

«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως…είναι μία τεράστια επιχείρηση», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας την Τετάρτη (16.12.2020) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι 27, με έναρξη την ίδια ημέρα», πρόσθεσε.

Η Ευρώπη σε lockdown περιμένοντας το εμβόλιο

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού, που αναγκάζει πολλές χώρες να μπαίνουν σε lockdown πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ακυρώνοντας ουσιαστικά τις γιορτές. 

Μια από τις χώρες αυτές είναι η Γερμανία, που από σήμερα έως και τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου θα εφαρμόζει σκληρό lockdown, αφού το προηγούμενο, που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Νοέμβριο, απέτυχε παταγωδώς. 

Η Γερμανία, την ημέρα που αρχίσει το δεύτερο πιο αυστηρό lockdown, κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιων θανάτων, με 952 ανθρώπους να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας της covid-19. Τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, καταγράφηκαν στη χώρα 27.728 νέα κρούσματα, ποσοστό που πλησιάζει το ρεκόρ των σχεδόν 30.000 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί την Παρασκευή.

Click4more Λονδίνο: Να γιατί κλείνουν για τρίτη φορά παμπ και εστιατόρια

Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων είχε ανακοινωθεί επίσης την προηγούμενη Παρασκευή, όταν οι νεκροί είχαν πλησιάσει τους 600, ενώ η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία γίνεται ανησυχητική.

Συνολικά το 83% των κλινών ανάνηψης είναι κατειλημμένο στα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η ομοσπονδία γιατρών μονάδων εντατικής θεραπείας (Divi).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ