Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εμβόλιο Moderna: Ο άγνωστος ρόλος της Ντόλι Πάρτον

Εμβόλιο Moderna: Ο άγνωστος ρόλος της Ντόλι Πάρτον
ΑΠΕ ΜΠΕ

Με το εμβόλιο Moderna κατά του κορονοϊού να είναι προ των πυλών, μία αποκάλυψη στο παρασκήνιο προκαλεί αίσθηση. Η Ντόλι Πάρτον προσέφερε στην αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την έρευνα το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Την προσφορά για το εμβόλιο Moderna από την τραγουδίστρια – είδωλο της κάντρι αποκάλυψε η New England Journal of Medicine. Σύμφωνα με το άρθρο, όλα  τα χρήματα που δώρισε η Ντόλι Πάρτον διοχετεύτηκαν στην έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ, ήδη, από την αρχή της πανδημίας.

Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Νάσβιλ έπαιξε στη συνέχεια κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβολίου Moderna.

Στις υποσημειώσεις του ιατρικού περιοδικού, επιβεβαιώνεται ότι η χρηματοδότηση προήλθε από τη Ντόλι Πάρτον, “Dolly Parton COVID-19 Research Fund”.

Ανακοινώνοντας την απόφασή της τον Απρίλιο 2020, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, συνθέτρια, επιχειρηματίας και συγγραφέας έγραψε στο Instagram: “Ο επί σειρά ετών φίλος μου δρ. Naji Abumrad, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα στο Βάντερμπιλτ για πολλά χρόνια, με πληροφόρησε ότι έκαναν συναρπαστική πρόοδο στην έρευνα για τον κορονοϊό και τη θεραπεία του. Κάνω μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Βάντερμπιλτ για την έρευνα και για να ενθαρρύνω άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις