Κόσμος

Ένας μπλόγκερ και μια σκηνοθέτιδα διορίστηκαν… υπουργοί!

Η πρώτη κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι γεγονός πλέον στην Τυνησία. Τι κρύβει η νέα κυβέρνηση και ποιες ήταν οι εκπλήξεις. Μπλόγκερ που είχε φυλακισθεί έγινε....υπουργός!
Ένας αντιπολιτευόμενος, ιδιαίτερα ενεργός και γνωστός μέσω του Κυβερνοχώρου, ο οποίος είχε φυλακισθεί κατά τη διάρκεια της «επανάστασης του γιασεμιού» στην Τυνησία, ο Σλίμ Αμάμου, συμπεριλήφθηκε στη σύνθεση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην οποία συμμετέχει ως υπουργός Πολιτισμού και η κινηματογραφίστρια Μουφίντα Τλάτλι.
 
Συλληφθείς κατά τις τελευταίες ημέρες του καθεστώτος του έκπτωτου προέδρου Ζιν αλ Αμπεντίν Μπεν Άλι, ο Αμάμου αποφυλακίσθηκε στις 13 Ιανουαρίου, έπειτα από την ομιλία του πρώην ηγέτη, ο οποίος ήρε πλήρως την λογοκρισία στο Ιντερνέτ, αναγκασμένος από τη λαϊκή οργή, η οποία τελικώς τον ώθησε στη φυγή. Ο Αμάμου διορίσθηκε νέος υφυπουργός Νεολαίας και Άθλησης.
 
Μία άλλη νεωτεριστική παρουσία στην κυβέρνηση θα είναι αυτή της σκηνοθέτιδος Μουφίντα Τλάτλι, ως νέας υπουργού Πολιτισμού. Η Τλάτλι έγινε διάσημη από την μεγάλου μήκους ταινία της «Η Σιωπή του Παλατιού», η οποία απέσπασε πλείστες διεθνείς διακρίσεις-μεταξύ τους το Χρυσό Τανίτ των Κινηματογραφικών Ημερών της Καρθαγένης και την εύφημο μνεία της κριτικής επιτροπής στη Χρυσή Κάμερα του Φεστιβάλ των Καννών.
 
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Public Snat, ο μπλόγκερ Αμάμου εκφράζει «τη μεγάλη του έκπληξη» για την συμπερίληψή του στη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας πως η σχετική πρόταση του έγινε «πολύ λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση». «Έπρεπε να αποφασίσω μέσα σε λίγα λεπτά»,εξήγησε.
 
Υπερασπιζόμενος τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, όπου ορισμένα στελέχη της απερχόμενης διατηρούν κρίσιμα υπουργεία, ο Αμάμου δήλωσε «όσον αφορά τους παλαιούς υπουργούς του Μπεν Άλι, δεν υπήρχε άλλη επιλογή, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ούτως ή άλλως».
 
«Εάν θέλει κάποιος ανθρώπους που είναι της δουλειάς και γνωρίζουν τι κάνουν, θα πρέπει να τους καλέσει αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι ο διορισμός του «δεν αποτελεί ένα τέχνασμα για να εξασφαλισθεί η συναίνεση των ‘μπλόγκερς’, αλλά για να τους προσεγγίσει και να αφουγκραστεί τη γνώμη τους».
 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κομισιόν: Απολύτως απαράδεκτο διαδηλωτές στο Ιράν να συλλαμβάνονται και να σκοτώνονται – Είμαστε έτοιμοι για νέες κυρώσεις
Η Κομισιόν εκθείασε τους «εξαιρετικά γενναίους πολίτες του Ιράν - γυναίκες, άνδρες και νέους ανθρώπους- που διαδηλώνουν για την ελευθερία τους»
Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Ιράν στο Παρίσι
Θρίλερ στην Κύπρο: Αγνοείται ο Ρώσος μεγιστάνας Βλαντισλάβ Μπαουμγκέρτνερ – Έρευνες για τον εντοπισμό του
Η σύλληψή του στο Μινσκ το 2013, αποκορύφωμα της σύγκρουσης της Μόσχας με τη Λευκορωσία για το «καρτέλ» ποτάσας - Σε απόκρημνη περιοχή το τελευταίο σήμα του κινητού του
(AP Photo