Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένας νεκρός και 1 τραυματίας από βομβαρδισμό στο Ιρακινό Κουρδιστάν – «Η Τουρκία τον έκανε πιθανότατα»

Ένας νεκρός και 1 τραυματίας από βομβαρδισμό στο Ιρακινό Κουρδιστάν – «Η Τουρκία τον έκανε πιθανότατα»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από έναν βομβαρδισμό στο Ιρακινό Κουρδιστάν, που αποδίδεται στην Τουρκία, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Την ώρα που η Τουρκία σκληραίνει τον τόνο απέναντι στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), με απανωτούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τις 20 Νοεμβρίου, σήμερα (2.12.2022) σημειώθηκε ακόμη ένας σε μια ορεινή ζώνη κοντά στο χωριό Μαουάτ.

Ο βομβαρδισμός έγινε «πιθανότατα από την Τουρκία» στην ορεινή ζώνη του χωριού, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχός του, ο Καμαράν Χασάν. Δεν ήταν σε θέση όμως να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για αεροπορικό βομβαρδισμό ή για πλήγμα από drone.

«Ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας δεύτερος τραυματίστηκε ενώ βρίσκονταν στα χωράφια τους», είπε. Άλλο ένα πρόσωπο αγνοείται.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και η τουρκική κυβέρνηση δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής εάν προχώρησαν σε πλήγματα στην περιοχή αυτήν. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει και με χερσαίες εισβολές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις