Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Επεισόδια και τραυματισμοί σε διαδηλώσεις στο Ιράν

Από τις σημερινές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη ΦΩΤΟ REUTERS

Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα και χτύπησε φοιτητές και υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν πυροβόλησαν στον αέρα και έριξαν δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την Δευτέρα, Ημέρα των Φοιτητών.

Οι αρχές διέταξαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης να μην καλύψουν τα γεγονότητα από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη αλλά αυτόπτες μάρτυρες λένε σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η αστυνομία συγκρούστηκε σε πολές κεντρικές πλατείες με τους διαδηλωτές για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις.

Νωρίτερα πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν μετέδωσε ότι σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μιρχοσεΐν Μουσαβί γύρω από την πανεπιστημιούπολη στο κέντρο της Τεχεράνης.

Ιρανικές ιστοσελίδες γράφουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν διαδηλωτές φοιτητές να εγκαταλείψουν το κτίριο του πανεπιστημίου και να συμμετέχουν σε άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας φοιτητών. Παράλληλα οι αρχές του Ιράν διέκοψαν το δίκτυο κινητής τηλεφωνάις στο κέντρο της πρωτεύουσας για να μην επικοινωνούν οι οπαδοί του Μουσαβί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε