Κόσμος

Έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια του κινέζικου πυραύλου

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τελικά τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κάθοδο προς την ατμόσφαιρα της Γης αναφέρει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία σημαίνοντας λήξη του συναγερμού.

Πρόκειται για τον πύραυλο Long March 5B βάρους 23 τόνων που μετέφερε την εργαστηριακή μονάδα Wentian, απογειώθηκε από το νησί Χαϊνάν στις 2:22 μ.μ. τοπική ώρα, την Κυριακή 24 Ιουλίου, και η μονάδα προσδέθηκε με επιτυχία στο τροχιακό φυλάκιο της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι ο κινεζικός πύραυλος προσγειώθηκε στην Γη θεωρείται κάτι το φυσιολογικό, καθώς ο στόχος δεν ήταν  να ταξιδέψει στο διάστημα, αλλά να δώσει ώθηση στο διαστημόπλοιο που μεταφέρει, ώστε αυτό να μπορέσει να βγει από την ατμόσφαιρα.

 

 

Η κάθοδος του διαστημικού σκουπιδιού φαίνεται ότι καταγράφηκε από παρατηρητή στο Κουτσίνγκ της Μαλαισίας που νόμιζε ότι έβλεπε μετεωρίτη. 

Το γεγονός ότι ο πύραυλος πήρε ανεξέλεγκτη πορεία στάθηκε η αφορμή να κατηγορηθεί για άλλη μια φορά η Κίνα ότι δεν χειρίζεται σωστά τα διαστημικά της «σκουπίδια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ
Σκηνές χάους σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία: Επιβάτες πήδηξαν στο κενό και τραυματίστηκαν έπειτα από λάθος συναγερμό για φωτιά
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, κάποιοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από το δεξιό φτερό, με αποτέλεσμα πέφτοντας στο έδαφος να τραυματιστούν
Πανικός σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία