Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Επίθεση στο Τρίερ της Γερμανίας – Συντετριμμένη η οικογένεια του 45χρονου: «Τώρα είναι ώρα σιωπής και περισυλλογής»

Επίθεση στο Τρίερ της Γερμανίας – Συντετριμμένη η οικογένεια του 45χρονου: «Τώρα είναι ώρα σιωπής και περισυλλογής»
Φωτογραφία Αρχείου

Συγκλονισμένη δηλώνει η οικογένεια του 45χρονου Έλληνα οδοντιάτρου που έχασε τη ζωή του με την οκτώ εβδομάδων κόρη του στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας, όταν έπεσε πάνω τους αυτοκίνητο που ο οδηγός του βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί (17 μηνών) νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς μια καθημερινή απογευματινή βόλτα εξελίχθηκε σε αυτή τη τραγωδία. 

«Η τόσο αναπάντεχη και βίαιη δοκιμασία που μας επισκέφθηκε μας έχει συγκλονίσει συθέμελα» τονίζει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η οικογένεια του Γιώργου Κομπιλίρη. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «τώρα είναι ώρα σιωπής, περισυλλογής και φροντίδας της χαίνουσας πληγής. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι μας παραστάθηκαν, καθένας με τον τρόπο του, θα σεβαστούν την απόλυτη ανάγκη να μαζέψουμε στην ησυχία τα σκόρπια κομμάτια μας. Είναι θερμότατη παράκληση».

Click4more: Τρίερ: Οδύνη για τον 45χρονο Γιώργο και την μικρή Βιργινία που χάθηκαν στην τρελή κούρσα του τζιπ

Η οικογένεια ευχαριστεί τις γερμανικές αρχές που ενήργησαν «με τρόπο υποδειγματικό», το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Τρίερ όπου νοσηλεύθηκε η οικογένεια, με την μητέρα και το παιδί να έχουν επιστρέψει στο σπίτι. Ευχαριστεί, επίσης, τον Ελληνισμό της Τρίερ και του Λουξεμβούργου «που πρόστρεξαν στον πόνο μας» και «όλους τους δημοσιογράφους από την πατρίδα μας για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή στιγμή».

Θρήνος για τον χαμό του 45χρονου και της μικρής Βιργινίας

Για τις δραματικές ώρες που βιώνει η οικογένεια του αδικοχαμένου 45χρονου Έλληνα οδοντίατρου, που μαζί με το μόλις δυο μηνών παιδί του είναι μεταξύ των 5 θυμάτων του μακελειού που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (02/12/2020) στο Τρίερ της Γερμανίας μίλησε στο newsit.gr ο ελληνορθόδοξος ιερέας πατέρας Σπύρος.

Ο ιερέας, αφού επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν ανέφερε πως από την πρώτη κιόλας στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας που πενθεί.

«Είμαστε συγκλονισμένοι με όλο αυτό που έχει συμβεί στο Τρίερ. Από την πρώτη κιόλας ώρα είμαι κοντά στην οικογένεια που πενθεί τον χαμό του γιατρού και του μόλις εννέα εβδομάδων παιδιού του. Οι ώρες είναι πραγματικά δύσκολες για όλους και απαιτείται σεβασμός και προσοχή».

Click4more: Γερμανία: Θρήνος στην ομογένεια για τον χαμό του 45χρονου Έλληνα και του μόλις 2 μηνών παιδιού του

Δεν μπορούν να πιστέψουν στην ελληνική κοινότητα της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου πως μέσα σε λίγα λεπτά μια οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος.

Μιλώντας στο newsit.gr ο πατέρας Παναγιώτης Μοσχονάς πρωτοπρεσβύτερος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο είπε: «Η ελληνική κοινότητα εδώ στο Λουξεμβούργο είναι σε κατάσταση σοκ, διότι όλοι γνώριζαν πολύ καλά τον οδοντίατρο και όλοι μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν για εκείνον. Πολλοί Έλληνες κανόνιζαν τις δουλειές τους πήγαιναν στο Τρίερ και εκεί τον επισκέπτονταν για διάφορα θέματα, που αντιμετώπιζαν με τα δόντια τους. Χθες τη νύχτα μάλιστα τελέσαμε και μια λειτουργία όπου μνημονεύσαμε το όνομα του. Ήρθαν αρκετοί Έλληνες, που άλλοι το γνώριζαν και άλλοι μόλις το είχαν πληροφορηθεί».

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις