Κόσμος

Ερντογάν: Δεκάδες συλλήψεις για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Στην Τουρκία, οι αρχές προχώρησαν σε 24 συλλήψεις υπόπτων για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 για την ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ως γνωστόν, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όπως μετέδωσε η τουρκική δημόσια ραδιοτηλεόραση TRT, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 24 άτομα για τους υποτιθέμενους δεσμούς τους με το δίκτυο που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, τον Ιούλιο του ’16.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Σανλιούρφα, στη νοτιοανατολική Τουρκία, συνελήφθησαν 16 άτομα – μεταξύ των οποίων γιατροί, δάσκαλοι και αστυνομικοί – οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν που η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Σε μία δεύτερη επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε άλλα 8 άτομα που φέρονται υπεύθυνα για τη «διείσδυση» του κινήματος σε αστυνομικές σχολές.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ως «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος, κατά την οποία περισσότεροι από 250 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση του Γκιουλέν, αλλά η Ουάσιγκτον είναι απρόθυμη να εκδώσει τον αυτοεξόριστο ιμάμη, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν έχει παρουσιάσει επαρκείς αποδείξεις εναντίον του.

Η Άγκυρα έχει εξαπολύσει μία τεράστια επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων γκιουλενιστών, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: «Με βίασε γνωστός πρωθυπουργός» – Η αποκαλυπτική βιογραφία του θύματος του Τζέφρι Επστάιν
«Ο πρωθυπουργός γελούσε όταν με πόναγε και ηδονιζόταν περισσότερο όταν τον ικέτευα να σταματήσει. Με βίασε πιο άγρια από οποιονδήποτε άλλο πριν» είχε γράψει η γυναίκα στο βιβλίο της
Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν
Μουσείο του Λούβρου: Η ιστορική κλοπή, το βίντεο ντοκουμέντο και πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Ανεκτίμητη η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη θεαματική κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου – Οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια με εντυπωσιακή ακρίβεια
Σετ κοσμημάτων
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας