Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ερντογάν: Δεν μπορώ πια να παρακολουθώ τον Τραμπ στο twitter!

Ερντογάν: Δεν μπορώ πια να παρακολουθώ τον Τραμπ στο twitter!

Ευκαιρία να… τρολάρει τον Ντόναλντ Τραμπ βρήκε ο Ερντογάν, με αφορμή τα απανωτά tweets και τις… διαφορετικές γνώμες του Αμερικανού προέδρου για την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Από την ημέρα που ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι μίλησε με τον Ερντογάν και ενημερώθηκε για την επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, τα tweets του προέδρου των ΗΠΑ ήταν πολλά και… διαφορετικά το ένα από το άλλο. Άλλοτε κρύο, άλλοτε ζέστη. Άλλοτε υπέρ της Τουρκίας, άλλοτε απειλητικά για την Άγκυρα και τον οικονομικό αφανισμό της.

Αιτία για τις ήξεις αφήξεις του Τραμπ τα όσα «άκουσε» για το «πράσινο φως» στην τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, με την ταυτόχρονη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή. Τον κατηγόρησαν πως πρόδωσε τους Κούρδους, που βοήθησαν τις ΗΠΑ στη μάχη για το Ισλαμικό Κράτος και εκείνος με απανωτά tweets επιχείρησε να κάνει το… κρέας, ψάρι.

Ο δόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ… Τραμπ δεν έμεινε ασχολίαστος ούτε από τον ίδιο τον Ερντογάν. Κατά την πτήση επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν και τη συνομιλία του με Τούρκους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Τουρκίας βρήκε την ευκαιρία να τρολάρει τον Αμερικανό ομόλογό του.

Click4more: «Πυροβολεί» στο Twitter για τον πόλεμο Ερντογάν στους Κούρδους της Συρίας ο Τραμπ!

Δεν καταφέρνει πια να παρακολουθήσει τις διαφορετικές δηλώσεις που κάνει στο twitter ο Τραμπ για την τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

«Όταν βλέπουμε τις δηλώσεις που αναρτά ο κ. Τραμπ στο Twitter, φθάνουμε σε ένα σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε αυτά τα tweets», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Click4more: Τραμπ: Καλοί οι Κούρδοι αλλά δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία!

Αλλά το… τρολάρισμα του Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αποκάλυψε ότι έδωσε και συμβουλές στον Τραμπ, κατά την τελευταία τηλεφωνική τους συνομιλία, για το πως να αντιμετωπίζει τα ΜΜΕ!

«Του είπα: “Μπορεί μερικές φορές να οργίζεστε με τα ΜΜΕ. Είστε υπό την επιρροή τους. Μην τους δίνετε σημασία, είστε ένας ισχυρός ηγέτης. Αυτό δεν ταιριάζει σε ισχυρούς ηγέτες», είπε ο Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις