Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ερντογάν χωρίς όριο: Μπορεί και οι Έλληνες να χρειαστούν συμπόνοια μια μέρα

Ερντογάν χωρίς όριο: Μπορεί και οι Έλληνες να χρειαστούν συμπόνοια μια μέρα

Μέχρι και μια φωτογραφία από το ’42, όταν Έλληνες που ήθελαν να ξεφύγουν από τους Ναζί και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία, επιστράτευσε ο Ερντογάν για να, απειλήσει ουσιαστικά, την Ελλάδα. «Ο “Μητσό” ξέχασε, το αρχείο δεν ξεχνά» γράφει σήμερα η Χουριέτ.

Ο Ερντογάν μετέτρεψε σε ένα μίνι σόου την ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του. Όχι μόνο έπαιξε πλάνα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά έδειξε και μια φωτογραφία από εφημερίδα του 1942. Για να θυμίσει στην Ελλάδα τι έχει ζήσει και την απειλήσει ουσιαστικά πως μπορεί να υποστεί ξανά διωγμό.

«Η φωτογραφία δείχνει τη βοήθεια στους Έλληνες που διέφυγαν από τις ναζιστικές επιθέσεις και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία. Ένα από τα παιδιά, στα οποία διαμένονται ρούχα και τρόφιμα, μπορεί να είναι ίσως ο παππούς ή η γιαγιά του Μητσοτάκη. Την ίδια περίοδο η Τουρκία στήριξε τη γείτονά της Ελλάδα, στέλνοντας πλοία γεμάτα φαγητό! Στην πραγματικότητα, πολλοί Έλληνες ήρθαν στη χώρα μας την ίδια περίοδο και έζησαν ειρηνικά και με ασφάλεια μέχρι που τελείωσε ο πόλεμος», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Click4more Εκβιαστής και ψεύτης Ερντογάν: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες κι αφήνει παιδιά να πεθάνουν

Η φωτογραφία που έδειξε ο Ερντογάν απ’ όταν οι Έλληνες που διέφυγαν από τους Ναζί βρήκαν καταφύγιο στη Συρία είχε αρχίσει να κάνει το… γύρο της Τουρκίας από νωρίς. Γιατί την είχε δημοσιεύσει πρώτη η εφημερίδα Χουριέτ, η οποία μάλιστα αποκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό “Μητσό” και όχι Μητσοτάκη… 

«Ο “Μητσό” ξέχασε, το αρχείο δεν ξεχνά. Η Συρία είχε αγκαλιάσει τους Έλληνες» ήταν ο τίτλος της Χουριέτ, τον οποίο συνόδευε η παρακάτω φωτογραφία. 

Και αφού είπε πως η Ελλάδα μπορεί να έρθει πάλι σε θέση να ζητά βοήθεια και καταφύγιο όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (!), ο Ερντογάν την κατηγόρησε πως σκοτώνει γυναικόπαιδα, βυθίζοντας ή πυροβολώντας βάρκες στο Αιγαίο!

«Οι Έλληνες, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφός τους, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τους πνίγουν ή να τους σκοτώνουν με πραγματικές σφαίρες, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι και οι ίδιοι μια ημέρα ίσως να έχουν ανάγκη συμπόνια», είπε ο Ερντογάν, κατηγορώντας την Ελλάδα και συνολικά την Ε.Ε. πως «καταπατούν» την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Click4more Νέα fake news της Τουρκίας για νεκρό στον Έβρο! Πέτσας: Δεν υπάρχει περιστατικό!

Σχεδόν την ώρα που έλεγε όλα αυτά ο Ερντογάν, τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν, ψευδώς, πως στον Έβρο από ελληνικά πυρά ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Εκβιαστής Ερντογάν

Ο Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί. Απηύθυνε νέο εκβιαστικό τελεσίγραφο στην Ε.Ε.: είτε βοηθούν την Τουρκία στη Συρία είτε τα πράγματα με τις μεταναστευτικές ροές θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Και αυτό ενώ η «μπότα» του φασισμού ακούγεται, όπως είπε, όλο και πιο δυνατά σε πολλές χώρες της Ευρώπης!

Αν λοιπόν η Ευρώπη θέλει να τελειώσει η μεταναστευτική κρίση, πρέπει να στηρίξει τις τουρκικές πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία! «Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία», είπε ο Ερντογάν.

Ο άνθρωπος που άνοιξε τα σύνορα της χώρας του για να πλημμυρίσει με πρόσφυγες και μετανάστες την Ευρώπη και μοιραία την Ελλάδα, εκείνος που εκμεταλλεύεται το μεταναστευτικό για να βγει από τη δύσκολη θέση στη Συρία, καλεί την Ε.Ε. και την Ελλάδα να σεβαστούν τους πρόσφυγες!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν δίστασε να παίξει ακόμη και το χαρτί του φασισμού στην Ευρώπη. «Για τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση αυτή (η μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας».

Εξάλλου ο Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει να πετύχει να κηρυχθεί «εκεχειρία το συντομότερο δυνατό στην επαρχία Ιντλίμπ» της Συρίας στη διάρκεια της συνάντησής του αύριο, Πέμπτη, με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις