Κόσμος

Έβρεχε πτώματα σε ολόκληρο το χωριό όπου συνετρίβη το Boeing – “To πτώμα μιας γυμνής γυναίκας έπεσε από την σκεπή στην κουζίνα μου”

- Η 65χρονη συνταξιούχος από την Ουκρανία δήλωσε πως ένα πτώμα έπεσε από την σκεπή στην κουζίνα της
- Οι κάτοικοι του χωριού όπου έπεσε το Boeing, αναφέρουν πως άρχισαν όλα να τρέμουν σα να γινόταν σεισμός
- Μία 20χρονη κοπέλα έτρεξε έξω από το σπίτι της και είδε ένα πτώμα να πέφτει στον κήπο της
- Χαοτική η κατάσταση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Μαλαισίας, καθώς ανενόχλητοι τριγυρούν ανάμεσα στα συντρίμμια, τις στάχτες και τα πτώματα

Πρώτα ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη που έκανε τα κτίρια να τρέμουν, μετά άρχισε να βρέχει πτώματα στο χωριό Γκράμποβε της ανατολικής Ουκρανίας.

Μία από τις σορούς πέρασε από τη σκεπή του σπιτιού της Ιρίνα Τιπούνοβα, λίγο αφού το αεροσκάφος των Malaysia Airlines εξερράγη. «Ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια όλα άρχισαν να τρέμουν. Μετά αντικείμενα άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό», δήλωσε η 65χρονη συνταξιούχος.

«Μετά άκουσα ένα βουητό και προσγειώθηκε στην κουζίνα», είπε, δείχνοντας την τρύπα που έκανε η σορός μιας γυναίκας όταν πέρασε από την οροφή της κουζίνας του σπιτιού της.

Το γυμνό σώμα της γυναίκας εξακολουθεί να κείτεται στο εσωτερικό του σπιτιού της Τιπούνοβα, δίπλα σε ένα κρεβάτι. Εμφανώς σοκαρισμένη, η συνταξιούχος σχολίασε: «Η σορός είναι ακόμη εδώ γιατί μου είπαν να περιμένω να έρθουν να την πάρουν οι ειδικοί».

Περίπου 100 μέτρα μακριά από το σπίτι της Τιπούνοβα, δεκάδες ακόμη σοροί κείτονται σε χωράφια με σιτάρι, στο σημείο όπου κατέπεσε το Μπόινγκ 777 χθες Πέμπτη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 298 επιβαίνοντες.

Μια άλλη κάτοικος, περίπου 20 ετών που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά της, δήλωσε ότι έτρεξε έξω από το σπίτι της όταν άκουσε το αεροπλάνο να εκρήγνυται. «Άνοιξα την πόρτα και είδα ανθρώπους να πέφτουν. Ένας έπεσε στο περιβόλι μου», είπε.

Από τον ουρανό δεν έπεσαν μόνο πτώματα. Κομμάτια μετάλλου, αποσκευές και άλλα συντρίμμια έπεσαν στο έδαφος σε αυτή την περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Το μπροστινό τμήμα του αεροπλάνου έπεσε σε ένα χωράφι με ηλιοτρόπια, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι της Τιπούνοβα. Συντρίμμια, πτώματα και ανθρώπινα μέλη είναι διασκορπισμένα σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι έχουν εντοπίσει τις περισσότερες σορούς, η πλειονότητα των οποίων είναι σχεδόν ανέπαφες, όμως άλλες είναι ακρωτηριασμένες. Κάποιες έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο, ενώ άλλες παραμένουν εκεί όπου έπεσαν.

Μεταξύ των νεκρών είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, ανάμεσά τους και ένα δεκάχρονο αγόρι η σορός του οποίου κείτεται δίπλα στο πιλοτήριο σκεπασμένη με ένα πλαστικό σεντόνι.

Η περιοχή παραμένει χαοτική σχεδόν 24 ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους. Οι διασώστες, που χθες ήταν ακόμη λίγοι, έχουν αυξηθεί σημαντικά σήμερα και έχουν στήσει δύο σκηνές τις οποίες χρησιμοποιούν ως βάση.

Δημοσιογράφοι και κάτοικοι περπατούν ανεμπόδιστοι μέσα από τις στάχτες και τα απανθρακωμένα συντρίμμια. Αυτονομιστές αντάρτες με στρατιωτικές στολές παρακολουθούν τις εργασίες των διασωστών.

Παρόλα αυτά ο συνεχής ήχος των πυρών και των οβίδων στο βάθος υπενθυμίζει ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

80 παιδιά ανάμεσα στα θύματα της συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines – Βρέθηκαν τα “μαύρα” κουτιά – Ατέλειωτος ο πόλεμος προπαγάνδας

Ο “Ελληνας” που ομολογεί την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines! – Ηχητικό ντοκουμέντο! – Οι συνομιλίες των φιλορώσων

Ντοκουμέντα φρίκης – Φωτογραφίες και video από τον τόπο της συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines

Corriere della Sera: Ψεύτικο το video με την πτώση του Boeing της Malaysia Airlines

ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα στην μοιραία πτήση της Malaysian Airlines λίγο πριν την απογείωση!

Ήθελαν να ρίξουν το αεροπλάνο του Πούτιν και κατέρριψαν το Boeing της Malaysia Airlines; Άφωνος ο πλανήτης απ’ την πολύνεκρη συντριβή στην Ουκρανία

Boeing: Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων της τραγωδίας

Malaysia Airlines: Αυτό είναι το ζευγάρι που δεν μπήκε τελευταία στιγμή στη μοιραία πτήση

Malaysian Airlines: Έχασαν γιο και νύφη στην πτήση που αγνοείται και τώρα έχασαν και την εγγονή τους!

Διπλωματικό πόκερ πάνω από τα πτώματα αθώων – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του