Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Στη φυλακή για άλλον ένα μήνα ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι

Εύα Καϊλή: Στη φυλακή για άλλον ένα μήνα ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι

Στη φυλακή για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, για το «Qatar gate», και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, που εμφανίζεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ.

Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε την παράταση της κράτησης του Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον δικηγόρο του, Πιερ Μονβίλ, να δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Τζόρτζι για έναν μήνα».

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία αναφέρει ειδικότερα ότι το προδικαστικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την προφυλάκιση των «Φ.Τ.» και «Π.Π.», ενώ ο «Ν.Φ-Τ», παραμένει επίσης υπό κράτηση αλλά «με τους περιοριστικούς όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού». Διευκρινίζεται, επίσης ότι εάν οι τρεις υπό κράτηση κατηγορούμενοι ασκήσουν έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του Τμήματος Κατηγορίας στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός 15 ημερών, διευκρινίζει η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι ο τρίτος κατηγορούμενος είναι ο Νικολό Φιγκό Ταλαμάνγκα, Διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice”.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, ανέφερε ότι η λήψη απόφασης από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, ο νομικός που ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, Νίκος Κορογιαννάκης, δυο λόγοι μπορούν να συντρέχουν για να δοθεί αναβολή. Ο ένας είναι να μην είναι δυνατή η μεταφορά του κατηγορουμένου ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου και ο άλλος να ζήτησαν την αναβολή οι ίδιοι οι δικηγόροι του κατηγορούμενου.

Τόνισε ακόμα ότι είναι μια πολύπλοκη υπόθεση με πολλές λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να αξιολογήσει η νομική ομάδα και ίσως γι’ αυτό δόθηκε περισσότερος χρόνος.

Νωρίτερα σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου οι φωτογραφίες με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις