Κόσμος

Ευθύμιος Λέκκας στο Newsit: “Το κύμα που έπληξε την ακτογραμμή είχε ύψος 20 μέτρα!”

"Το τσουνάμι που έπληξε τις παράκτιες περιοχές της Ιαπωνίας προκάλεσε τεράστια καταστροφή, μία καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε στο Newsit ο Ευθύμιος Λέκκας - Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Εθνικού Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Πρόσθεσε το εξής εντυπωσιακό: “Το κύμα τσουνάμι, το αρχικό μέγεθος είχε ύψος περίπου 8 μέτρα αλλά στην ακτογραμμή το κύμα αυτο έφτασε πολλαπλάσιο και έφτασε σύμφωνα με τα δεδομένα τα 20 μέτρα. Οι καταστροφές που έγιναν στην ακτή είναι πολύ μεγάλες και κυρίως έγιναν πάνω σε δίκτυα υποδομών τα οποία είναι πολύ σημαντικά στη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης.
Ο σεισμός αυτος μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή, σε μια ακτίνα των 2.000 -3.000 χιλιομέτρων, απο εκει και πέρα δεν νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια να έχουμε επιδραση στη σεισμικότητα άλλων περιοχών. Όσο για το αν θα επηρρεάσει την Ελλάδα, είμαι κατηγορηματικός πως αυτος ο σεισμός δεν μπορεί να επηρρεάσει τη σεισμικότητα της χώρας μας.”


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ και Νετανιάχου εγκαταλείπουν τις διαπραγματεύσεις με την Χαμάς: «Δεν ήθελαν να κάνουν ειρηνευτική συμφωνία, θέλουν να πεθάνουν»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον εξετάζονται «εναλλακτικές λύσεις» για την απελευθέρωση των ομήρων
Ντόναλντ Τραμπ και Μπενιαμίν Νετανιαχού
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
5