Κόσμος

“Φαρμάκι” Τραμπ μέσω Twitter! Λέει τον Κόεν… χασοδίκη!

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε μέσω Twitter στην είδηση της δήλωσης ενοχής του πρώην δικηγόρου του, Μάικλ Κόεν. Και αντέδρασε... με δηλητήριο!

Σαν… βόμβα έσκασε το βράδυ της Τρίτης 21.08.2018 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) η είδηση πως ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, παρουσιάστηκε στο FBI και δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου ότι κατ’ εντολή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα» φρόντισε να καταβάλει χρήματα «με κύρια επιδίωξη τον επηρεασμό των εκλογών».

[read4more]

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος για συνολικά οκτώ κατηγορίες, οι πέντε από τις οποίες αφορούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Παραδέχτηκε επίσης ότι παραβίασε τη νομοθεσία περί εκλογικής χρηματοδότησης κατά διαταγή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα» τον οποίο δεν κατονόμασε. Η φωνή του Κόεν «έσπασε» ενώ απαντούσε στις ερωτήσεις του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ Γ΄.

Ο συμβιβασμός τον οποίο συμφώνησε ο Κόεν με τις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνει την πιθανή επιβολή ποινής φυλάκισης έως πέντε ετών και τριών μηνών, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν όπου οδηγήθηκε απόψε ο 51χρονος δικηγόρος.

Λίγο αργότερα, ο άλλοτε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του νυν προέδρου, Πολ Μάναφορτ, καταδικάστηκε για οκτώ κατηγορίες περί απάτης.

Είναι ένα διπλό “χτύπημα” για τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο οι δύο υποθέσεις διαφέρουν. Ως προς τι; Ως προς τον ίδιο τον Τραμπ, αφού ο αμερικανός Πρόεδρος… κατσαδιάζει τον Κόεν, ενώ αποθεώνει τον Μάναφορτ! Όλα αυτά φυσικά μέσω Twitter.

Το… θάψιμο του Τραμπ στον Κόεν

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, λοιπόν, απάντησε σήμερα μέσω Twitter λέγοντας: “Αν κάποιος ψάχνει για έναν καλό δικηγόρο, θα του πρότεινα σθεναρά να μην αποτανθεί στις υπηρεσίες του Μάικλ Κόεν“!

Συνεχίζοντας για τον Κόεν, τόνισε: “Ο Μάικλ Κόεν δήλωσε ένοχος σε δύο κατηγορίες προεκλογικών οικονομικών παραβάσεων, που δεν αποτελούν έγκλημα. Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε μια μεγάλη προεκλογική οικονομική παράβαση και διευθετήθηκε εύκολα“!

…και η ασπίδα προστασίας στον Μάναφορτ

Στην συνέχεια υπερασπίστηκε τον Πολ Μάναφορτ, λέγοντας: “Νιώθω πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ και την υπέροχη οικογένειά του. Η “Δικαιοσύνη” πήρε μια φορολογική υπόθεση 12 ετών, μεταξύ άλλων, άσκησε τρομακτική πίεση πάνω του και σε αντίθεση με τον Μάικλ Κόεν, αρνήθηκε να “σπάσει” και να εφεύρει ιστορίες για να πάρει μια καλή “συμφωνία”. Τόσος σεβασμός για έναν γενναίο άνδρα!”.

Και συνέχισε: “Ένας μεγάλος αριθμός κατηγοριών, δέκα, δεν μπόρεσαν καν να αποφασιστούν στην υπόθεση του Πολ Μάναφορτ. Κυνήγι μαγισσών!“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 6
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ
CNN: Οι μυστικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Οι όροι της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τόνισαν στο CNN ότι έχουν υποβληθεί αρκετές προτάσεις με βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν, τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται
Άνθρωποι περπατούν κοντά σε μια τοιχογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, στην Τεχεράνη