Κόσμος

Financial Times: Το απόρρητο έγγραφο Γιούνκερ που δόθηκε στους ηγέτες της Ε.Ε.

Την 8σελιδη έκθεση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την ενοποίηση της ευρωζώνης μοιράστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εκεί έφτασε στους... Financial Times!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως και το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup που δεν υπεγράφη ποτέ έτσι και η απόρρητη έκθεση Γιούνκερ έφτασε στα χέρια του Peter Spiegel και των Financial Times. Ο γνωστός δημοσιογράφος, μάλιστα, το tweet-αρε. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε κανείς να τον διαψεύσει.

Η 8σελιδη έκθεση του προέδρου της Κομισιόν αφορούσε στην ενοποίηση της ευρωζώνης και επανέφερε τις προτάσεις ακριβώς για αυτό. Ανάμεσα στις προτάσεις που περιλαμβάνει είναι η πιθανή δημιουργία προϋπολογισμού μόνο για την ευρωζώνη και νέους ευρωπαϊκούς θεσμούς που θα υπηρετούν το ευρώ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η αναλυτική έκθεση Γιούνκερ είναι μια πρώτη ένδειξη πως σκοπός του Γιούνκερ είναι πως θέλει να πιέσει για τη μεγαλύτερη ενοποίηση της ευρωζώνης, παρά τις περί του αντιθέτου φωνές από πολλά κράτη μέλη.

Το πλήρες προσχέδιο για τα νέα μέτρα ενοποίησης της ευρωζώνης πρόκειται να παρουσιαστούν σε Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει τον Ιούνιο. Το προσχέδιο θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ.

Πηγή: Financial Times

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς
Επιστολή βουλευτών στον Ρούμπιο για τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία – Ζητούν διευκρινίσεις για F-35 και Χεζμπολάχ
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξηγήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική ή εάν εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως οι περιορισμοί
Ο Μάρκο Ρούμπιο