Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Φονικές κατολισθήσεις στην Ινδία με 25 νεκρούς

Φονικές κατολισθήσεις στην Ινδία με 25 νεκρούς

Στο πένθος βυθίζει την Ινδία η κακοκαιρία που πλήττει τη Βομβάη. Τουλάχιστον 25 άνθρωποιέχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές κατολισθήσεις σε τρία προάστια της πόλης.

Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τις κατολισθήσεις στην πόλη της Ινδίας. Αρκετά σπίτια κατέρρευσαν με αποτέλεσμα τον τραγικό απολογισμό.

Οι διασώστες έσκαβαν με γυμνά χέρια για να ανασύρουν τους νεκρούς, όπως φαίνεται σε εικόνες που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, ενώ οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι αρχές έχουν αναφέρει 11 περιστατικά όπου έχουν καταρρεύσει σπίτια ή τοίχοι στην περιοχή της Βομβάης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε ανάρτηση στο Twitter και ανακοίνωσε την παροχή βοήθειας για τα θύματα.

Αρκετές περιοχές της πόλης πλημμύρισαν ύστερα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων 24 ωρών ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις