Κόσμος

Φυλάκιση για τους Dolce & Gabbana για φορολογική απάτη

Σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση έκαστος καταδικάσθηκαν από το δικαστήριο του Μιλάνου οι ιταλοί σχεδιαστές Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα για φορολογική απάτη.

Παράλληλα καταδικάστηκαν στην καταβολή 500.000 ευρώ στην ιταλική δημόσια υπηρεσία είσπραξης φόρων.

Ο αδελφός του Ντομένικο Ντόλτσε, Αλφόνσο, καταδικάσθηκε σε ένα χρόνο και τέσσερις μήνες φυλάκιση ως διαχειριστής της εταιρίας Gado, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Πρόκειται για την εταιρία που, όπως τόνιζαν οι Ιταλοί εισαγγελείς, οι δυο μόδιστροι είχαν συστήσει εκτός ιταλικών συνόρων για να καταβάλουν λιγότερους φόρους στης χώρα τους. Η Gado, αποφάνθηκε η ιταλική δικαιοσύνη, ήταν μια εταιρεία-βιτρίνα η οποία στην πραγματικότητα ελεγχόταν από το Μιλάνο.

Και ο λογιστής των Ντόλτσε και Γκαμπάνα, Λουτσιάνο Πατέλι, καταδικάσθηκε επίσης σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση αφού κρίθηκε ότι γνώριζε σε βάθος τις λεπτομέρειες της φοροδιαφυγής της πασίγνωστης εταιρείας ειδών μόδας.

Η εισαγγελέας Λάουρα Πέντιο στην αγόρευσή της τόνισε ότι η φοροδιαφυγή συνολικά ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ και έκανε λόγο για μια «πολυσύνθετη απάτη». Το αίτημά της ήταν να καταδικασθούν οι δύο μόδιστροι σε δυο χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση ο καθένας.

«Πρόκειται για παράδοξη απόφαση και θα προσφύγουμε άμεσα στο εφετείο», είπε από την πλευρά του ο Μάσινο Ντινόια, συνήγορος υπεράσπισης των κ.κ. Ντόλτσε και Γκαμπάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με 2,5 χρόνια φυλάκιση κινδυνεύουν οι Dolce & Gabbana

Πρόστιμο 343 εκατομμυρίων στους Dolce & Gabbana για φοροδιαφυγή

O Kanye West επιστρέφει στη μόδα και ψάχνει για νέους σχεδιαστές!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευκαιρία ή μπλόφα οι 2 εβδομάδες του Τραμπ: Μπορεί η Ευρώπη να αποτρέψει τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου στο Ιράν;
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, μαζί με την Κάγια Κάλλας της Ε.Ε., θα συμμετάσχουν στις έκτακτες συνομιλίες με εκπροσώπους του Ιράν στη Γενεύη
Καπνός υψώνεται μετά από πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ
Ανείπωτη τραγωδία στο Ισραήλ: 7χρονη από την Ουκρανία που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ για θεραπεία από τη λευχαιμία σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο
Το κορίτσι είχε μεταβεί στο Ισραήλ το 2022 μαζί με την μητέρα, τη γιαγιά και τα δύο αδέλφια της σκοτώθηκαν σε ιρανική πυραυλική επίθεση στο Μπατ Γιαμ
Η 7χρονη Νάστια που είχε μεταβεί από την Ουκρανία στο Ισραήλ για θεραπεία από τη λευχαιμία και σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο 9