Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γαλλία: Δεν θα κάνουν τεστ κορονοϊού όσοι διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα με τη Γερμανία

Γαλλία: Δεν θα κάνουν τεστ κορονοϊού όσοι διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα με τη Γερμανία

Θα άρει τα μεσάνυκτα (01:00 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) η Γερμανία την υποχρέωση για τεστ κορονοϊού για τους διασυνοριακούς εργαζομένους από τη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

“Όλοι όσοι διασχίζουν τα σύνορα κάθε μέρα για να πάνε στη δουλειά τους και τις καθημερινές δραστηριότητές τους δεν θα υποβάλλονται πλέον σε τεστ”, ανέφερε ο Κλεμάν Μπον σε μια ανακοίνωση όπου εκφράζει τη χαρά του για μια “επιστροφή στην κανονικότητα” για αυτή την πληθυσμιακή κατηγορία.

Οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι είναι σήμερα υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ ανίχνευσης κάθε 48 ώρες. Η υποχρέωση αυτή ήρθη ωστόσο στις 13 Μαΐου για όσους κινούνται ανάμεσα στο γαλλικό διαμέρισμα Μοζέλ και το περιφερειακό κρατίδιο Σαρ.

Η άρση των περιορισμών ακολουθεί τη απόφαση που έλαβε χθες η Γερμανία να αφαιρέσει τη Γαλλία από τις “ζώνες υψηλού κινδύνου” εξαιτίας της βελτίωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Γαλλία δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα για πέντε έως έξι ημέρες μετά την άφιξή τους στο γερμανικό έδαφος.

Θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, να έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού –δηλ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις– ή να έχουν νοσήσει και να έχουν αναρρώσει.

Αντίθετα, η Γερμανία θα επιβάλει καραντίνα δύο εβδομάδων από αύριο Κυριακή για όλους τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία λόγω της εξάπλωσης του ινδικού παραλλαγμένου στελέχους στη χώρα αυτή.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις