Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Γαλλία: Εφιαλτική εκτίμηση από επίσημα χείλη! “Τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού ίσως είναι και 100.000”

Γαλλία: Εφιαλτική εκτίμηση από επίσημα χείλη! “Τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού ίσως είναι και 100.000”

“Εκρηκτική” είναι η κατάσταση στην Γαλλία με τον κορονοϊό, με επίσημα χείλη να κάνουν λόγο για τα χειρότερα.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο οποίος είναι επικεφαλής των επιστημόνων που συμβουλεύουν τη γαλλική κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού, η Γαλλία μπορεί να έχει 100.000 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα! Με λίγα λόγια το διπλάσιο αριθμό από αυτόν που δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία στη χώρα.

“Υπάρχουν μάλλον περισσότερα από 50.000 κρούσματα την ημέρα. Υπολογίζουμε στην επιστημονική επιτροπή ότι βρισκόμαστε περισσότερο στο πεδίο των 100.000 κρουσμάτων ημερησίως”, σημείωσε ο Ντελφρεσί.

click4more: FT: Ευχάριστα νέα από το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού! Η δήλωση Φάουτσι που γεννά ελπίδες

Η Γαλλία κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε έναν αριθμό ρεκόρ 52.010 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ ένα δεύτερο κύμα της COVID-19 πλήττει την Ευρώπη.

Με τα νέα αυτά κρούσματα ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 1.138.507 στη Γαλλία, η οποία προηγείται πλέον της Αργεντινής και της Ισπανίας και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων νέου κορονοϊού, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις