Κόσμος

Γαλλία: «Ευτυχώς έκανα την καταγγελία», λέει η γυναίκα που «ξεσκέπασε» την αρρωστημένη δράση του Ντομινίκ Πελικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο περιθώριο της «δίκης του αιώνα» στη Γαλλία, με κατηγορούμενο τον Ντομινίκ Πελικό και 50 συγκατηγορουμένων του για τον βιασμό της συζύγου του Ζιζέλ Πελικό, ένα από τα θύματά του μιλάει για το πώς τον ξεσκέπασε.

Ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό πιάστηκε να κάνει upskirting – να τραβάει βίντεο κάτω από φούστες γυναικών – σε ένα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία, όταν η Nathalie, ένα από τα θύματά του, ενημερώθηκε από έναν σεκουριτά ότι ο άνδρας την ακολουθούσε.

Ο Πελικό, είχε κρύψει στην τσάντα του μια κάμερα και έβγαζε φωτογραφίες  γυναικών στο εμπορικό κέντρο του Carpentras στη νοτιοανατολική Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Pelicot ήρθε αντιμέτωπος με τον σεκιούριτι, ο οποίος του πήρε το τηλέφωνο, και η Nathalie αποφάσισε να υποβάλει καταγγελία στην τοπική αστυνομία. Καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψή του.

Ο Πελικό, καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή το 2021.

Ο 71χρονος, είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα κοντά στο Παρίσι το 2010. Τότε, του επιβλήθηκε πρόστιμο100 ευρώ – γεγονός που κράτησε κρυφό από την πρώην πλέον σύζυγό του, Ζιζέλ Πελικό.

Η απόφαση της Nathalie να τον καταγγείλει, ήταν αυτή που οδήγησε τους αστυνομικούς να ανακαλύψουν τα δεκάδες βίντεο με τις κακοποιήσεις που υφίστατο για μια τουλάχιστον δεκαετία, η Ζιζέλ Πελικό.

«Για δύο χρόνια μετά από αυτό, δεν μπορούσα να φορέσω φούστα για να πάω για ψώνια. Πέταξα τα ρούχα που φορούσα εκείνη την ημέρα», δήλωσε η Nathalie σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

«Ευτυχώς έκανα την καταγγελία»

«Eυτυχώς έκανα την καταγγελία και δεν είπα ότι είναι απλά ένας γέρος, παρά το γεγονός ότι έπαιζε το θύμα. Είπε ότι δεν έκανε τίποτα και ότι ήταν φυσιολογικός. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν το θύμα», συμπλήρωσε.

Μετά τη σύλληψή του στο σούπερ μάρκετ, η αστυνομία έψαξε το σπίτι και τις ηλεκτρονικές συσκευές του και βρήκε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με άνδρες να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις με την Ζιζελ Πελικό, ενώ εκείνη φαινόταν να βρίσκεται αναίσθητη στο κρεβάτι τους.

Η δίκη, έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινής γνώμης, ενώ στη χώρα πραγματοποιούνται δεκάδες συγκεντρώσεις για να της εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και να καταγγείλουν την «κουλτούρα του βιασμού». 

Η ίδια η Ζιζέλ Πελικό έχει γίνει σύμβολο του αγώνα κατά της σεξουαλικής βίας και δημόσιες εκδηλώσεις υποστήριξής της οργανώνονται στην Γαλλία.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολιτικός «σεισμός» στην Τουρκία: «Σκιές» AKP στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου – Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος του κόμματος Ερντογάν
Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση της Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά - Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ συνέδεσε ευθέως την υπόθεση με την πολιτική ευθύνη του Ερντογάν
Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά
Το Ιράν προσφεύγει στην υπηρεσία του ΟΗΕ για την Πολιτική Αεροπορία κατά των κυρώσεων από τις ΗΠΑ
Στις 23 Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις, με τις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώνουν τις διεθνείς πτήσεις τους καθώς οι κύριοι περιφερειακοί προορισμοί, έλαβαν μέτρα απαγόρευσης
Αεροδρόμιο
Το μήνυμα της 87χρονης Μαρικάρμεν από το νοσοκομείο της Ισπανίας - «Συνεχίστε τον αγώνα» λέει στους διαδηλωτές μετά την έξωση από το σπίτι της
Στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ καμιά εκατοστή διαδηλωτές παραμένουν σε αντίσκηνα από το Σάββατο το βράδυ διαμαρτυρόμενοι για τη στεγαστική κρίση που πλήττει την Ισπανία
Η 87χρονη στην Ισπανια